Arama
Arama Sonuçları
Kaymakam Korkutata, engellilerin eğlencesine eşlik etti
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlamalarında Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, engellilerin günlerini kutlayarak birlikte halay çekti.
Kars Kızılay’ına yeni merkez
Kızılay Kan Bağışı Merkezi ve Kızılay Kars Şube Başkanlığı yeni hizmet binalarının açılışı Vali Ziya Polat tarafından gerçekleştirildi.
"Bu projelerle çocuklarımız daha bilinçli olacak"
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Gülümseyen Kitap” ve “Çocuk Kumbarası” adlı sosyal sorumluluk projesi programına katıldı. Vali Aksoy, "Bu projeler ile sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda çocuklarımızın daha bilinçli hale getirilme amaçlanıyor" dedi.
"Bitlis adeta açık hava müzesi gibi"
Turizm Haftası Kutlama programına katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bitlis adeta doğanın ve tarihin bir araya geldiği bir cennet gibi. Tarih meraklıları için de Bitlis adeta açık hava müzesi gibidir" dedi.
Siirt 7 gün boyunca kitaba ve sanata doyacak
Bu yıl 9. kez kapılarını açan ve şehri kitapla buluşturan Siirt Kitap Fuarı, Vali Dr. Kemal Kızılkaya, eşi Nurten Kızılkaya, il protokolü, yazarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile ziyaretçilerle buluştu.
“Karadeniz’in Renkleri” resim sergisinde
48. Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen Karadeniz'in Renkleri 10. Geleneksel Karma Resim Sergisi'nin açılışı Trabzon Valisi Aziz Yıldırım'ın katılımıyla yapıldı.
Türkiye'nin ilk Engelsiz Gençlik Merkezi’nde son rötuşlar
İnşaat çalışmaları tamamlanan Engelsiz Gençlik Merkezi’nde inceleme yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Burası Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Gün boyunca yaklaşık bine yakın engelli bireyimiz buradan faydalanabilecek" dedi.
Temeli dualarla atıldı
Sungurlulu hayırsever iş insanları Salih Zeki ve Levent Öztekin tarafından ilçe merkezinde yaptırılacak olan 8 derslikli anaokulunun temeli, Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kaymakam Fatih Görmüş ve protokol üyelerinin katılımı ile dualarla gerçekleştirildi.
Son kontrolleri yaptı
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, yapım aşaması tamamlanıp son kontrolleri yapılan Artvin sağlık kompleksinde incelemelerde bulundu.
“Gençlerden tek beklentimiz gayret göstermeleri”
Şehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi açılışına katılan Manisa Valisi Enver Ünlü, “Gençlerden tek beklentimiz cennet vatanımızı ve kadim medeniyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarabilmek için gayret göstermeleridir” dedi.
Mutluluğun fotoğrafı
Şırnak Cizre’nin Cudi Mahallesinde gerçekleştirilen “Mahallemizde Şenlik Var” etkinliğine katılan Kaymakam/Belediye Başkan V. Nazlı Demir, çocukların mutluluğuna ortak oldu.
Şehidin adının verildiği okul doğum gününde açıldı
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Şehit Er Tarık Tarcan’ın isminin verildiği ilkokulun açılışını şehidin ailesi, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirdi.
Hakkari’ye TK1933 Bilişim Sınıfı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Türk Hava Yoları (THY) İsimsizler TK Derneği ile birlikte Şehit Selahattin İlk/Ortaokulu ‘TK1933 Bilişim Sınıfı’nın açılışını yaptı.
546 yerleşim yerinin enerjisini karşılayacak santral açıldı
Uşak'ta 546 yerleşim yeri ile İl Özel İdaresi'nin enerji ihtiyacını karşılayacak olan Güneş Enerji Santrali'nin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Vali Dr. Turan Ergün, "Uşak'ın doğal kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Erfelek’te kestane zamanı
Bu yıl ikincisi düzenlenen Erfelek Kestane Festivali’nin açılışına katılan Sinop Valisi Mustafa Özarslan, “Herkesi, tadı dillere destan, demli bir çayın yanında keyifli bir ikram, her bir kozağında yöre insanımızın emeği, alın teri ve sevgisi bulunan Erfelek Kestanesi’ni tatmaya davet ediyorum” dedi.
“Spor okulu olmayan hiçbir mahallemiz kalmayacak”
Yeni haftaya sporla başlayan ve MÜSİAD Kayseri Şubesi’nin yaptırdığı spor okulunun açılışını yapan Vali Gökmen Çiçek, gençlerin ayağına judo, tekvando, güreş gibi hangi alanda istiyorlarsa sporu götürme noktasında seferberlik başlattıklarını söyledi.
El sanatları festivaline halaylı açılış
Bu yıl ikincisi düzenlenen Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali’nin açılışını çocuklarla birlikte yapan Kars Valisi Ziya Polat, halk oyunları ekibiyle halay çekti.
Göktuğ ve Emir ile küçük fili boyadı
‘Anaokulum Bahçemde Projesi’nin 7. Okulu’nun açılış törenine katılan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Göktuğ ve Emir ile küçük fili boyadı.
Gölbaşı’na yeni ‘Konteyner Okul’
Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, 21 derslikli yeni Konteyner Okulun açılışına katılarak, öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.
Dede Korkut Türbesi'ne bisikletle gitti
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Dede Korkut Bisiklet Festivali kapsamında yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta Masat köyündeki Dede Korkut'un türbesini ziyaret etmek üzere pedal çevirdi.
Köy yaşam merkezinde yıl sonu sergisi
Konya Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan, Çöğürlü Köy Yaşam Merkezi’nde düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerine katıldı.
Bir kütüphaneden fazlası
Tokat İl Halk Kütüphanesi ile yapımı tamamlanan ilçe kütüphanelerinin toplu açılışını gerçekleştiren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Burası sadece kütüphane değil, atölyeleri, çok amaçlı salonları, kafeteryası ile gençlerimizin hayali” dedi.
"Kadın demek, kalkınma demek"
Sultandağı ziyaretinde tekstil ve kuru meyve tesislerini ziyaret ederek çalışan kadınlarla sohbet eden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Bölgemizin tarımsal değeri çok yüksek. Bu değerin üretiminde kadınların emeği ise çok büyük” dedi.
Tarihi Zincirli Camii yeniden ibadete açıldı
Tarihi 17'inci yüzyıla uzanan Ankara Altındağ'daki Zincirli Camisi, tamamlanan restorasyonun ardından bugün kılınan ikindi namazıyla ibadete açıldı.
Galataport'taki Göbeklitepe, ziyaretçilerini Şanlıurfa'ya çağırıyor
Şanlıurfa Turizm Geliştirme A.Ş’nin öncülüğünde Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Galataport'ta sanatseverlerle buluşan "Back to Realverse: Göbeklitepe" sergisi, görenleri kendine hayran bırakıyor. 12 Haziran’a kadar açık kalacak sergiyi ziyaret edenlerde, Göbeklitepe'yi yerinde görme isteği uyanıyor.