Turizm acenteleri Sivas'ı konuştu;

Turizm acenteleri Sivas'ı konuştu

Sivas'ın turizm sektöründeki yeniliklerini keşfetmek ve bu alanda faaliyet gösteren firmalarla işbirliği yapılmasını sağlamak amacıyla, "Turizm Acenteleri Sektörler Buluşması" gerçekleştirildi....

Resim

Sivas'ın önemli turizm merkezlerinden biri olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, otel sahipleri, Sivas'ta ve ülkemizin dört bir yanında turizm hizmeti veren acente temsilcileri katıldı.

AÇIK HAVA MÜZESİ SİVAS

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet eserlerinin bir arada bulunduğu açık hava kent müzesini andıran kent meydanı, tarihi eserleri, şifalı sularıyla sıcak ve soğuk çermik kaplıcaları, dünyaya ün salmış doktor balıklarıyla, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkeziyle, gölleri, doğal güzellikleri, el sanatı ürünleriyle, müzeleriyle, Kangal Köpeğiyle, yöresel tescilli lezzetleriyle birçok turizm değerleriyle misafirlerini bekleyen Sivas'ın turizm potansiyelini arttırmak için Sivas Valiliği öncülüğündeki çalışmalar sürüyor.

Resim

SEKTÖRDEN DAHA FAZLA PAY ALMAK İSTİYORUZ

Programda konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, bacasız fabrika olarak adlandırılan turizm Sektörünün birçok ülkenin ekonomisinin temel geçim kaynağı olduğunu hatırlattı.

Ülkemizde de bazı şehirlerin bu sektörden aslan payını alarak, gelişimini sürdürdüğünü kaydeden Vali Şimşek, "Bizler de bugün ilimizdeki turizm sektörüne yönelik yenilikleri istişare ederek, bu alanda faaliyet gösteren sizlerle iş birliği yapmak üzere bir araya geldik. Bu buluşma ile turizm sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden, gelişmiş ve vizyon sahibi turizm acentelerimizle fikir alışverişinde bulunmayı, Sivas'ın sektörden daha fazla pay almasını hedefliyoruz." dedi.

Resim

DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞMAK İSTİYORUZ

Sivas Valiliği olarak ilin turizm potansiyelini artırmak, daha geniş kitlelere ulaşmak için sürekli bir çalışma ve gayret içerisinde olduklarını aktaran Vali Şimşek, "İlimizin turizm potansiyelini çok yönlü olarak değerlendiriyor ve bu konuda ihtiyaç olan alanlarda çok özel çalışmalar yürütüyoruz. Dün ilimizin sağlık turizmine yönelik bir zirve gerçekleştirdik. Bugün de yine sizlerle ilimizin turizm potansiyelini masaya yatırıyoruz. Bu nedenle bugün burada bulunan konuklarımızın deneyimlerini paylaşmasını ve birlikte çalışabileceğimiz yeni projeler, yeni hedefler belirlenmesini son derece önemli görüyorum” diye konuştu.

Vali Şimşek, “Sivas, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir geçmişe ve mirasa sahip bir coğrafya. Anadolu'ya yerleşmiş hemen hemen bütün uygarlıkların burada izleri bulunmaktadır. Bu durum kültür turizmi açısından bizi oldukça zengin kılıyor. Bugün Sivas'ı ziyaret eden misafirlerimiz bu zengin geçmişin, tarihi ve kültürel mirasın yaşadığını görebilmektedir. Bilhassa tarihi Sivas meydanı bir açık hava müzesi görünümünde olup, üç farklı medeniyete ait birçok eseri bir arada sunmaktadır. Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi ve Çifte Minareli Medrese, Kale Cami, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Kongre Müzemiz bu tarihi alan içerisinde bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum