Çukurova 16. Kitap Fuarı kitapseverlerle buluştu;

Çukurova 16. Kitap Fuarı kitapseverlerle buluştu

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger; TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Fuarcılık Anonim Şirketi (ÇUFAŞ) desteğiyle düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı’nın açılış törenine katıldı....

ADANA FUARLAR ŞEHRİ

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 16.sı düzenlenen fuarın açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Vali Köşger, Adana’nın fuarlar şehri olduğunu belirtti.

Vali Köşger, “Burada bulunduğum 5 ayda çok geniş katılımlı fuarlar gerçekleştirdik. Canlı, dinamik ve geniş katılımlı bir fuar olan kitap fuarını gerçekleştireceğiz. Adana, satılan kitap adedi sayısında ülkemizde ilklere girmeyi başaran bir şehrimiz. İnşallah buradan hareketle ilimiz, diğer alanlarda da başarılarıyla ilk sıralardaki yerini tekrar elde edecek; bu da ilimle, irfanla, okumakla, bilmekle, bilimle, sanatla gerçekleşir. Bu başarılar oradan başlar.” ifadelerini kullandı.


BÜYÜK YAZARLARI YETİŞTİRMİŞ BİR ŞEHİR

Adana’nın büyük sanatçıları, büyük yazarları yetiştirmiş bir şehir olduğunu belirten Vali Köşger, “Türkiye, dört mevsimi yedi iklimi yaşayan dünyada eşi benzeri az bulunur bir ülke, her anlamda büyük zenginlikleri var. Adana da bulunduğu konum ve özelikleri itibariyle Türkiye'nin bir prototipi, bir özeti, bir minyatürü gibi. Adana’daki bu zenginlik, bu farklılık uzun yıllara dayalı ekonomik ve kültürel birikim sebebiyle ortaya çıkan aristokratik kültürden mi doğdu, insanların inancı, meşrebi gereği oluşan farklılıklarından mı doğdu, yoksa bin yılların imbiğinden süzülen Anadolu kültüründen, irfanından mı doğdu tartışılır ama Adana'da bir kültür, bir irfan, bir okuryazarlık var; Adana'da sanatçı, yazar, yetişmiş büyük insanlar var. Bu anlamda Adana sadece zirai ve sanayi anlamda değil kültürel anlamda da mümbit bir coğrafya. Bundan dolayı da bu kitap fuarımızın muhakkak bir karşılığı var” diye konuştu.


ÖĞRENCİLER 1 SAAT KİTAP OKUYOR

Evine kitap alan, kütüphane kuran, çocuklarına kitabın kokusunu hissettiren ve kitap okumanın zevkine vardıran ailelere de teşekkür ederek sözlerini sürdüren Vali Köşger, “Milli Eğitim Bakanlığımız bütün okullarımızda kütüphane kurdu, bunları zenginleştirmemiz lazım. Ayrıca bu yıl başlattığımız bir projeyle bütün okullarımızda öğrencilerimiz öğretmenimizle beraber bir saat kitap okuyor. Bu güzel örneklerin geliştirilmesi gerek. Çünkü her şeyin başı ilim. İlimle, irfanla bu ülkeyi inşallah yukarılara taşıyacağız. Bu kitap fuarına emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor; fuarımızın Adana’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından Vali Köşger, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte TÜYAP Çukurova 16. Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Kitap stantlarını gezerek yayınevlerinden bilgi alan Vali Köşger, fuarda emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Vali Köşger daha sonra Yazar Mehmet Uluğtürkan'ın kitap fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Adana, Cumhuriyet ve Atatürk" konulu söyleşisine katıldı.

21 OCAK’A KADAR KİTAPSEVERLERİ BEKLİYOR

13-21 Ocak tarihleri arasında okurlara hizmet verecek olan Çukurova Kitap Fuarı’nda, 300'ü aşkın yayınevi ve sivil toplum kuruluşu yayınlarını sergileyecek; panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri olmak üzere 105 etkinlik düzenlenecek; ayrıca 500'ün üzerinde yazar imza günüyle okuyucularıyla buluşacak.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum