Şehit Samet Aslan, Çakırsu köyünde ebediyete uğurlandı;

Şehit Samet Aslan, Çakırsu köyünde ebediyete uğurlandı

11 Ocak 2024 Perşembe Günü Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Amasyalı Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan’ın naaşı, Taşova ilçesinin Çakırsu Köyünde düzenlenen cenaze töreninin ardından Köy Mezarlığında vatan toprağına defnedildi....

Resim

AMASYA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Taşova ilçesinde düzenlenen şehidin cenaze törenine şehit ailesinin yanı sıra Vali Yılmaz Doruk, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Milletvekilleri Haluk İpek, Hasan Çilez ile Reşat Karagöz, Samsun Milletvekili Murat Çan, Amasya Garnizon Komutanı Tuğg. Kemal Çakıroğlu, Kaymakam Efe Kılıç, Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


DUALAR ŞEHİT SAMET ASLAN İÇİN

Şehit için Amasya’daki ilk tören 12 Ocak Cuma günü askeri uçakla getirildiği Merzifon Havalimanında gerçekleştirildi. Daha sonra şehidin naaşı Taşova ilçesine getirilerek, akrabaları ve komşularından helallik alındı.

Çakırsu Köyünde bugün öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, şehidin naaşı dualar eşliğinde köy mezarlığına defnedildi.


PROTOKOLDEN TAZİYE ZİYARETİ

Defin töreninin sonunda şehit ailesine, Vali Yılmaz Doruk ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu tarafından Türk Bayrağı ile şehidin fotoğrafı takdim edildi.

Cenaze töreninin ardından Vali Doruk ve protokol üyeleri, şehidin ailesine baş sağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum