“Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım”;

“Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım”

Mersin'de viraja hızlı giren otobüs devrildi. 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım” dedi....

Resim

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mersin-Antalya D 400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında meydana gelen otobüs kazasında 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaza anına ilişkin ilk görüntüyü sosyal medyadan paylaştı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "30 yaralımızın 13'ünün durumu biraz ağır" dedi. Aydıncık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilerek adli soruşturma başlatıldı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "40 yolcu 3 mürettebatıyla seyir halinde olan otobüsün direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesiyle bir kaza yaşandı. 9 vatandaşımızı kaybettik 30 vatandaşımız yaralı olarak hastanelere sevk edildi. 30 yaralımızın 13'ünün durumu biraz ağır. Tünel çıkışında tek taraflı bir kaza. Otobüs şoförü hayatını kaybetti maalesef." diye konuştu.

Mersin'de otobüs kazası: 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı - 3

DAHA KONTROLLÜ BİR SEYİR OLABİLİRDİ

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Pehlivan, şu değerlendirmede bulundu: "Tünel çıkışında şoförün kontrolü kaybetmesi, tabii yağmur, yerler ıslak... Biraz onun etkisi var, orası hafif virajlı. Cumhuriyet savcısı gerekli tespitleri, incelemeleri yapıyor. Onun neticesinde daha sağlıklı bir değerlendirme yapılacaktır. Her halükarda tünel çıkışlarında daha dikkatli hareket edilmesi gerekiyor. Nihai tespitler sonucunda daha sağlıklı değerlendirme yapılabilecektir ama hızla ilgili biraz problem olduğu gözüküyor ne yazık ki. Orada daha kontrollü bir seyir olabilirdi" ifadelerini kullandı.

BİR ANLIK DİKKATSİZLİK BÜYÜK ACILARA NEDEN OLUYOR

Bakan Yerlikaya ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün saat 01.15 sıralarında Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu maalesef 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım” uyarısında bulundu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum