“Bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz”;

“Bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz”

İŞKUR tarafından verilen İş Kulübü eğitimlerini başarıyla tamamlayan Aksaray Üniversitesi öğrencileri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 2024 yılını ‘genç istihdam yılı’ olarak ilan ettiklerini belirten Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz” dedi....

Resim

140 ÖĞRENCİ DAHA İŞ EĞİTİMİ ALDI

Aksaray Üniversitesi ile İŞKUR iş birlikteliğinde düzenlenen “İŞKUR Kampüste” Protokolü kapsamında 140 öğrenciye İş Kulübü Eğitimi verildi.

ASÜ Sağlık Bilimleri Konferans Salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, verilen eğitimlerin önemine dikkat çekerek bu eğitimleri alan kişilerin herkesten bir adım önde olacağını söyledi.

Zamanın ruhunun okunması ve koşullara göre kişinin kendisini güncellemesine vurgu yapan Vali Kumbuzoğlu, “İşverenlerimiz istihdam planlaması yaparken kişinin eğitim ve elinde bulunan sertifikalara göre bir değerlendirme yapacak. Bu eğitimlere katılmak sizleri herkesten bir adım öne taşıyacak. Bu eğitimler sayesinde özgüveniniz artacak, iletişim becerileriniz gelişecek. Dünya ya bakış açını ve ufkunuz genişleyecek. İşte bütün bunlar işe başlamak için atılacak ilk adımlardır. Yol almak kalıcı olmak ve başarılı olmak kendinizi daha da geliştirmenize bağlı” dedi.

Resim

“BİR YERDEN MUTLAKA BAŞLAYIN, TECRÜBELERİNİZİ ARTTIRIN”

Vali Kumbuzoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençlerimizin başarılı olması; kendilerini ve yeteneklerini geliştirmeleri, öz güvenlerini geliştirmeleri ile ülkemizin 70-80 yılını garanti alınması demektir. O nedenle 2024 yılını biz genç istihdam yılı olarak ilan ettik. İşkur, Sanayi İl Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı, üniversitemiz gençler için seferber oluyor Biz bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz. Sadece imkanları sizlere sunmak yeterli olmuyor. Gençlerin içindeki enerji çok önemli. Gençler; ‘ben buradayım, ben varım’ demeniz çok kıymetli ve önemli. O heyecanınız varsa sonuç alırız. Bütün gençlerimizin kendini sorgulaması gerekiyor. Ben var mıyım, başarabilir miyim? Gelişmelerden benim de emeğim olabilir mi? bütün soru burada. Bu soruları kendinize sürekli sorun. Netice alacaksak bu soruları kendimize soracağız. ‘İki günü bir olan ziyandadır’ bu hadisi şerif çok anlamlı. O nedenle her yönümüzü geliştireceğiz. İletişim, anlama, beyin jimnastiği yaparak duruşumuzu ve farkındalığımızı geliştireceğiz. Her sektörün ayrı bir tecrübesi var. Bir yerden mutlaka başlayın. Tecrübelerinizi arttırın” dedi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum