Kaymakamın ilginç yurt dışı staj hikayesi;

Kaymakamın ilginç yurt dışı staj hikayesi

Sakarya Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, 2006 yılında mezun olduğu üniversitede öğrencilere hayat tecrübelerini aktararak, tavsiyelerde bulundu....


Ankara Hacıbayram Veli Üniversitesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Dr. İbrahim Uslu, YÖK Genel Sekreteri Batıkan Aksoy ile "Mezunlarımızla Kariyer Zirvesi" programına katılan Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal Ekşi, öğrencilerden azim ve kararlılıkla çalışmalarını istedi.

SADECE DİL EĞİTİM DEĞİL

Yurt dışı stajı ile ilgili yaşadıklarını da anlatan Kaymakam Ekşi, kaymakamlık mesleğinin en önemli alanlarından birisinin yurt dışı stajı olduğunu kaydetti.

“Yabancı dil eğitimi diye adlandırılır ancak kesinlikle öyle değil, çok daha fazlası” diyen Kaymakam Ekşi, 2012 yılında İngiltere’deki grup başkanı olduğu dil eğitiminde protokoldeki tüm staj emirlerinin yapılmasını sağladığını anlattı.

Belediyede iki gün boyunca neler yaptıklarına dair gözlemler yaptıklarını, başka bir şehirde liman işletmesine gittiklerini, mahkemelerde duruşmalara seyirci olarak katıldıklarını ve parlamentoda milletvekilleriyle görüştüklerini anlatan Kaymakam Ekşi, “Dil eğitiminin detaylı bir programı var aslında” dedi.

HAYATTA YAPTIĞI EN GÜZEL İŞLERDEN BİRİ

Yurt dışı eğitimi için eşi ve çocuğuyla birlikte kendi arabasıyla İngiltere’ye gittiğini kaydeden Kaymakam Ekşi, “Benden başka ikinci bir cesaret eden çıkmadı herhalde. Uçakla değil, kendi arabamla ve ailemle gitmiştim. Eşimi çocuğumu yanıma alıp 25 gün boyunca gezerek 15 ülkede konaklayarak gittim. Paskalya tatilindeki bir aylık süreçte eşimle çocuğumla yine arabama atlayıp bütün Avrupa’yı o şekilde gezdim” diye konuştu.

STAJ SÜRESİNDE 38 BİN KİLOMETRE YOL YAPIP 22 ÜLKE GEZDİM

Kaymakam Ekşi şöyle devam etti: “Eğitim safhası döneminde 38 bin kilometre yol yapıp 22 ülkeyi gezdim. Hayatta yaptığım en akıllıca işlerden bir tanesidir. Bırakın tek kuruş para biriktirmeyi borçlanarak geldim, çok ciddi para harcamıştım. Turlarla değil de bizzat kendin gezince çok büyük şeyler katıyor size. Avrupa’nın o vitrininin gerçek olmadığını da, maskeli yüzünü de görmüş oluyorsunuz.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum