"Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız!";

"Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayacağız!"

Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, 2019 yılında Van'ın Erçiş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren dönemin Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Dursun’u anma programına katıldı....

Resim

Anma programına Vali Erol Karaömeroğlu ile birlikte, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Anadolu Tarih ve Kültür Birliği Dernek Başkanı Doğan Güngör, Bitlis protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Resim

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dursun, "kültürel kalkınma için topyekun harekat" idealine inanan, bunu hayata geçirmek için gerek akademisyen gerekse bürokrat olarak çaba gösteren bir görev insanı olarak tanınıyordu.

Resim

Vali Erol Karaömeroğlu yapmış olduğu konuşmada; “Prof. Dr. Haluk Dursun hocamız, Osmanlı coğrafyasındaki kültürel birikim ve siyasi tarih ile İstanbul'un tarihi, mimarisi, kültür ve sanatını esas alan çalışmalarıyla dikkat çeken biri. Rabbim Haluk hocamızdan razı olsun, mekânı ali olsun. Prof. Dr. Haluk Dursun hocamızı rahmetle, özlemle, şükranla yâd ediyorum.” dedi.

Merhum Haluk Dursun, konuşmalarındaki ''Dicle'nin, Murat'ın, Karasu'nun, Zap Suyu'nun, Aras'ın kuzularını çakallara kaptırmayacağız. Çakallara kaptırmamak için onlarla hemhal olmak, hemdert olmak ve beraber olmak lazım'' ifadeleriyle hafızalara kazınmıştı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum