Çiftçiler şenlikte ata tohumlarını takas yaptı;

Çiftçiler şenlikte ata tohumlarını takas yaptı

Ata tohumlarının yaşamasını ve geleceğe aktarılmasını sağlamak amacıyla Ordu Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası ve Organize Yaşam Bölgesi tarafından 4. Tohum Takas Şenliği düzenlendi....

Resim

ŞENLİĞE YOĞUN KATILIM

Kabakdağı Mahallesi Tarihi Meydanında düzenlenen şenliğe, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Resim

ZİYARETÇİLER STANTLARI İNCELEDİ

Açılış konuşmalarının ardından çeşitli gösteri ve etkinliklerin gerçekleştirildiği şenlikte, protokol mensupları ve katılımcılar çiftçilerin stantlarını gezerek ata tohumlarını ve yöresel ürünleri inceledi.

Resim

GELECEK NESİLLERE YEŞİL MİRAS

Çiftçilerin birbirleriyle tohum takası yaptığı şenlikte Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, "Ata tohumlarımızı paylaşarak gelecek nesillere yeşil bir miras bırakıyoruz. İlçe Kaymakamlığımız, Fatsa Belediyemiz, Fatsa Ziraat Odamız ve 12 mahallemizi kapsayan Organize Yaşam Bölgesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 4. Tohum Takas Şenliğinde hemşerilerimiz ile bir araya gelerek farklı bölgelerden gelen ata tohumlarımızı değiştirdik. Yerel tohum mirasımızın korunması, yaygınlaştırılması ve çoğaltılması çabamıza destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum