"Sizin gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz";

"Sizin gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz"

Emekli Vali Orhan Öztürk, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski devlet bakanlarından, emekli Vali Bekir Aksoy hakkında önemli bir yazı kaleme aldı. Öztürk, "Bekir Aksoy iyi bir bürokrat ve devlet adamıydı. Dik durdu ve net birisiydi. Bekir Aksoy, Recep Yazıcıoğlu, Rıza Akdemir gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz" dedi....

Sosyal medya hesabından yazıyı paylaşan  Emekli Vali Orhan Öztürk, "Bekir Aksoy iyi bir bürokrat ve devlet adamıydı. Dik durdu ve net birisiydi. Sert mizacına rağmen içi çok duygusaldı. Kardeşi Ülkü ile konuştuğumda abisine sormuş. 'Bu kadar devlette siyasette bulundun bir araban, evin ve hergün gittiğin ofisinden başka bir şeyin yok.' 'İsteseydim çok şeyim olurdu ama Bekir Aksoy olamazdım’ demiş. Mübalağasız 35000 kişinin memuriyete girişine vesile oldu.  Kimseden hiçbir menfaat temin etmedi. Çorumlu bürokratların büyük bir kısmı onun referansıyla memuriyete girdi ve çoğu bugün üst düzeyde görev yapıyor" diye konuştu.

"ÇORUM'DA PEK KIYMETİ BİLİNMEDİ"

12 Eylül'den önce babasının evini yakan kişiyi bile memuriyete yerleştirdi. Hemşerileri arasında ayrım yapmazdı. Ancak Çorum’da pek kıymeti bilinmedi. Bir miktar küskünlüğü vardı. Bekir Aksoy, Recep Yazıcıoğlu, Rıza Akdemir gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz. Bu topraklar onlar gibi bu ülkeyi karşılıksız sevenlerin sayesinde  bir başka güzeldi. Güle güle büyük insan…" ifadelerini kullandı.

MERKEZ VALİSİ İKEN EMEKLİ OLMUŞTU

Emekli Vali Orhan Öztürk sırasıyla Bayat, Dicle, Kabadüz Kaymakamlıkları ile Erzincan, Bartın ve Denizli Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttükten sonra 2004 Yerel Seçimlerinde İskilip Belediye Başkanı olarak seçildi. Belediye Başkanlığından sonra İstanbul Vali Yardımcılığı, Darülaceze Müessese Müdürlüğü ve Küçükçekmece Kaymakamlığı görevlerini yürüttü. 13 Şubat 2014 tarih ve 5916 sayılı valiler kararnamesi ile Bitlis Valiliği görevine atandı. 25 Ağustos 2015 tarihinde Valiler Kararnamesi ile Merkez Valiliğine atandı. Vali-Mülkiye Başmüfettişi iken 2018 yılında emekli oldu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum