"Olası depremlere karşı hazırlıklı olmalıyız";

"Olası depremlere karşı hazırlıklı olmalıyız"

Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında, "Depreme Hazır Bir Hakkari" için yapılan eğitimler ile çalışmalar hakkında toplantı gerçekleştirildi. Vali Çelik, "Gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olmak, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi....

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları Buğra Karadağ ve Abdulkadir Işık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünden ilgi birim amirleri ile ilgili kurum müdürleri katıldı.

EĞİTİMLER HAKKINDA BİLGİ ALDI

Toplantının gündeminde, kentte görevli Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 145 asker, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli 1211 personel, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli 226 personel, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görevli 60 personel olmak üzere toplam 1642 kişilik arama kurtarma Timlerinin eğitimleri hakkında bilgiler yer aldı. Yaklaşık 5 ay süren eğitimler hakkında detaylı bilgiler alan Vali Çelik, AFAD aracılığıyla gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olmanın can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacağını belirterek, çalışmalara katkıda bulunan tüm katılımcılara teşekkür etti.

MALZEMELERİN ALIM SÜRECİ TAMAMLANDI

Toplantıda ayrıca, eğitimi tamamlanan arama kurtarma ekiplerinin ihtiyaç duyacağı malzemelerin (benzinli ağaç kesme motoru, tilki kuyruk testere, beton-demir kesme makinası, orta boy elektrikli kırıcı delici, büyük boy elektrikli kırıcı, bolt matkabı, sedye, teleskopik merdiven, holigan, projektör, uzatma kablosu, megafon, baret, baret lambası, dizlik dirseklik takımı, telsiz) alım sürecinin tamamlanarak kullanıma hazır hale getirildiği bilgisi de paylaşıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum