Çorum'da çöp toplayan engelli çocuğa saldıranlar gözaltına alındı;

Çorum'da çöp toplayan engelli çocuğa saldıranlar gözaltına alındı

Çorum Valiliği, çöpten kağıt toplayan zihinsel ve bedensel engelli çocuğun darp edilmesiyle ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını ve konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu....

Çorum'da Irak uyruklu R.Y'nin (13) Eşrefhoca Caddesi'nde kardeşleriyle çöpten kağıt topladığı sırada saldırıya uğradığı anlara ait kamera görüntüsü sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Bunun üzerine Çorum Valiliği, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

2007 DOĞUMLULAR

Konuyla ilgili Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "10 Eylül 2024 tarihinde ulusal, yerel basın organlarında ve bazı sosyal medya mecralarında, ilimizde 'bir şahsın anne ve babasını kaybeden, geçinmek için çöpten hurda toplayan çocuğu darp ettiği' ile ilgili haber ve paylaşımlar hakkında açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. Olay hakkında haberdar olunduğu ilk andan itibaren Valiliğimizce gerekli adli ve idari süreç başlatılmış olup, yapılan incelemede; paylaşımlarda iddia edildiği üzere çocuğun anne ve babasını kaybettiği haberinin doğru olmadığı, ailesi ve kardeşleri ile birlikte Çorum/Merkez'de ikamet ettiği tespit edilmiştir. Mağdur çocuğa kötü muamelede bulunduğu tespit edilen (reșit olmayan) 2007 doğumlu A.G. ve Y.P. isimli kişi yakalanmış olup, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nde işlemleri devam etmektedir. Konu Valiliğimizce hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum