Van’ın geleceği ‘birlikte’ kurulacak;

Van’ın geleceği ‘birlikte’ kurulacak

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, ilde yapılması gerekenleri ortak akılla belirlemek için ‘Van’ın Geleceği Çalıştayı’ düzenliyor. Vali Balcı, 30 Haziran-1 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘Dünden bugüne, bugünden yarına’ temalı çalıştayda, Van’ın sorunları ve çözüm önerilerini hep birlikte istişare edeceklerini söyledi....

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ortaklığında kentin her alanda geleceğinin istişare edileceği ‘Van’ın Geleceği Çalıştayı’nın lansman toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, bir şehrin en büyük zenginliğinin uzlaşma, işbirliği ve birlikte iş yapma kültürü olduğunu belirterek, “Uzlaşmacı şehirler, işbirliği yapan şehirler, koordine edilen şehirler ve birbirini seven insanların olduğu şehirler çok başarılı oluyorlar” dedi.

Edremit ilçesindeki Uygulama Oteli Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Balcı’nın yanı sıra AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, il protokolü ve kurum amirleri katıldı.

Resim

UZLAŞMA YOKSA ŞEHİR GELİŞMİYOR

Vali Dr. Ozan Balcı, ‘Van’ın Geleceği Çalıştayı’nın önemine vurgu yaparak, “Eğer bir şehirde insanlar uzlaşmayı, iş birliği yapmayı bilmiyorsa, birlikte iş yapma kültürleri yoksa, o şehirlerin ilerlemeleri çok zor oluyor. Buradaki aktörler kimler? Onu da ifade edeyim. Açık ve net ortaya koymamız lazım. Başta ilin Valisi olmak üzere, Belediye başkanları, milletvekilleri, siyasi partilerin başkan ve üyeleri, iş dünyası, esnaflarımız, üniversite, bürokrasi, kamu çalışanları, çiftçiler, basın ve diğer aktörlerdir. Bunların uyumlu olduğu ve iş birliğinin olduğu iller çok başarılı oluyor. Aslında bizim yapmak istediğimiz de budur. Şehrimizde uzlaşmayı, iş birliğini, birlikte iş yapma kültürünü geliştireceğiz. Birbirimizi daha çok sevip saracağız. Aynı zamanda bu aktörler arasında da uyumlu iş birliğini gerçekleştireceğiz” dedi.

Resim

HERKESİN FİKRİNE ÖNEM VERİYORUZ

Şehrin hem günlük problemlerinin halledilmesi ve gelecek nesiller için hazırlanması gerektiğini aktaran Vali Balcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz üstlendiğimiz görev itibariyle yaklaşık 1 milyon 140 bin Vanlı hemşehrimizin, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle işlerini halletmeye çalışan insanlarız. Bu yüzden iş birliğini, uyumu çok önemsiyoruz ve bunu gerçekleştirmek zorundayız. Bugünkü toplantımıza ‘Van'ın Geleceği Çalıştayı’ dedik. Burada 16 masamız var. Eğitimden sağlığa, spordan kültür turizme, ulaşımdan iletişime, enerjiye, kırsal kalkınmadan tarıma kadar değişik sektörlerde bu işbirliğini sağlamak istiyoruz. Burada katılımcı bir anlayışla problemleri ortaya koyacağız. Birkaç gün boyunca arkadaşlarımız tartışacaklar. Yuvarlak masa olduğu için katılımcılar sınırlı olmak zorunda. Ancak başka fikri olan arkadaşlar da orada olacak. Van'ın geleceğiyle ilgili sosyal medya hesapları açıldı. İnsanlar oraya görüşlerini, fikirlerini beyan edebilirler. Onları da değerlendireceğiz. Açık ve net yol haritamızı ortaya çıkarmış olacağız.”

Resim

YAPILACAK İŞLER ORTAYA ÇIKACAK

Bu toplantılarla birlikte yapılacak olan işlerin de ortaya çıkacağını anlatan Vali, “Ben çok güzel olacağını düşünüyorum ve inanıyorum. Bu bizim elimizde bir rehber gibi olacak. Yapılacak olan işlerin muhtemelen yüzde doksanını da belirlemiş oluruz. Ondan sonra ne olacak? İlin Valisi olarak benim koordinasyonumda, bütün paydaşlarla el ele verip, problemleri çözmek için gayret göstereceğiz. Yapmak istediğimiz de budur. ‘Dümeni bozuk olan gemiye hiçbir rüzgar yön veremez’ derler ya; Biz dümenimizi sağlam tutmuş olacağız. Rotamızı da belirlemiş olacağız. İstişare ederek, iş birliği yaparak karar verilmesini sağlayacağız. Van’a dair fikri, katkısı olanlar da sosyal medya hesaplarından beyan edebilecekler.”

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum