Kadın kooperatiflerinin ürettiği kilimler ihraç edilecek;

Kadın kooperatiflerinin ürettiği kilimler ihraç edilecek

Kavak Kadın Kooperatifinin çalışmalarını yerinde inceleyen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, kadın kooperatiflerinin ürettiği kilimlerin ihracata açılmasını önemsediklerini belirtti. Vali Dağlı, sayısı 14’e çıkan Samsun’daki kadın kooperatiflerini üst bir çatıda birleştirmek ve her bir kooperatifi en iyi yaptıkları alanda ihtisaslaştırmak istediklerini söyledi....

Samsun Kavak’ta kırsal kalkınmanın sağlanması ve kırsalda kadının istihdamına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ile birlikte Kavak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin faaliyetlerini yerinde inceledi.

Resim

Ülkemizde Kadın Kooperatiflerin sadece ekonomiye değil, sosyal ve kültürel değerlerin de iyileştirilmesine ciddi katkılar sunduğunu ifade eden Vali Zülkif Dağlı, “Toplumların gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayan, kırsal kalkınma politikaları arasında çok önemli yer tutan Kadın Kooperatiflerinin çalışmalarını önemsiyoruz. Son zamanlarda el sanatları geçmişe göre terk edilen fakat önemi gün geçtikçe artan bir sektör olarak dikkat çekmektedir. Kadınların ‘Kadın Kooperatifleri’ vesilesiyle gerçekleştirdikleri çalışmaların kültürümüzü, el sanatları sektörünü ve dolayısıyla Kavak ilçemizde profesyonel bir şekilde gerçekleştirilen yöresel kilim ve dokuma faaliyetlerinin önemi yadsınamaz.” dedi.

Resim

İSTİHDAMA DİREKT ETKİ SAĞLAYACAK

Samsun’da kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar neticesinde son iki yılda 10 ilçede 14 ‘Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ kurulduğunu açıklayan Vali Dağlı, “Son zamanlarda yeniden popülerleşmeye başlayan kadın kooperatifleri, kadınların sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının çözümünde alternatif bir yöntem olarak katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda Kavak ilçemizde yer alan Kadın Kooperatifinin istihdam sağlama açışından önemli bir sektör olan yöresel kilim ve dokumacılığın gelişimine yaptığı katkının yanı sıra ilçemizin tanıtımında da bir payı olacağını görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Kadın istihdamının artırılmasına katkı sağlayacak, Kavak ilçemizde üretilen nadide ürünlerin pazarlanması ve geliştirilmesi yerel kalkınma modeline örnek olacak niteliktedir.” diye konuştu.



Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum