2 poşet çöp toplayan kaymakamdan tepki: Herkes çöpünü dışarı atıyor;

2 poşet çöp toplayan kaymakamdan tepki: Herkes çöpünü dışarı atıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü plaj ve koyların bulunduğu yarımadada temizlik çalışması başlatan Kaymakam Alper Balcı, çöp konteynırı varken doğaya çöp atanlara tepki gösterdi. Balcı, “Biz eskiden böyle değildik, herkes çöpünü dışarı atıyor. İki tane büyük poşeti çöple doldurdum” dedi....

Fethiye Kaymakamlığının koordinesinde düzenlenen etkinliğe, Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, AKUT üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşu ve derneklerin gönüllüleri katıldı.

Koylara gidilen yol kenarlarında ve ormanlık alanlarda süren temizlik çalışması sırasında ulaşımı zor noktalar, iple istasyon kuran AKUT ekiplerince temizlendi.

Etkinliğe katılan Kaymakam Alper Balcı, bölgede çöp konteynerleri varken çöplerin yol kenarlarına ve ormana atılmasının üzücü olduğunu söyledi.


İKİ POŞET ÇÖP TOPLADIM

Yangına hassas bir dönemde bulunulduğunu dile getiren Balcı, "Bölgede geven bitkisi var ve çok kolay alev alabiliyor. Onların içine atmış çöplerini vatandaşlarımız. Sıcakların bastırmasıyla sabah erken saatte temizlik yaptık. Bayağı bi çöp topladık. Ben kendi adıma iki tane büyük poşeti doldurdum” dedi.

Çöp atanlara tepki gösteren ve vatandaşlara çağrıda bulunan Kaymakam Balcı, “Biz eskiden böyle değildik, herkes çöpünü dışarı atıyor. Bizim artık bununla ilgili radikal tedbirler almamız lazım” diye konuştu.


Sivil toplum kuruluşlarıyla temizlik çalışmalarına devam edeceklerini belirten Balcı, "Başka bir doğamız yok." ifadesini kullandı.

AKUT Fethiye ekip lideri Hasan Ongün ise yürüyerek erişimin sağlanamadığı alanlarda bile çöp olmasının üzücü olduğunu söyledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum