İdamlarının 61. yılında dualarla anıldılar;

İdamlarının 61. yılında dualarla anıldılar

Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idam edilişlerinin 61. yılında Topkapı'daki anıt mezarda düzenlenen törenle anıldı....

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu,  İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Menderes, Polatkan ve Zorlu ailelerin üyeleri katıldı. Tören Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlarken, Menderes, Polatkan ve Zorlu için dualar edildi.

Resim

Anma töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ayasofya'da cuma namazı için tekbir getirdiğimiz an milletin evlatlarının Menderes'in mesajına vermiş olduğu cevabın anıdır. 15 Temmuz'da hainlerin milletle ve birlikte püskürtüğümüz an Ege'de, Karadeniz'de, Akdeniz'de batının tehditlerine rağmen sondaj gemilerimizin sefere çıktığı an. Bu ülkede başörtüsü gündem olmaktan çıktığı, başörtülü vali, başörtülü hakim, doktor, öğretmen milletine hizmete başladığı an bu milletin mazlum coğrafyalara gönlünü açarak umut olduğu an Menderes'in şifreli mesajının gereğinin yerine getirildiği andır. 17 Eylül bir yanıyla asla anımsamak istemediğimiz bir tarihtir. Ancak diğer yanıyla 17 Eylül asla unutmamamız gereken, bize güç, bize inanç, bize bir görev yükleyen tarihtir” diye konuştu.

Resim

1960 DARBESİNİN FAİLİ AMERİKA'DIR

Bakan Soylu, "1960 darbesinin faili Amerika'dır. Hiç lafı eğip, lafı bükmenin  bir anlamı söz konusu değildir. Amerika bunu içeride tek parti rejiminin diktası ile birlikte yapmıştır. Hiç bir şekilde imtina etmemişlerdir. İftiradan, namus tecavüzünden, haysiyet cellatlığından ve bu ülkeye, bu ülkeye yapılan hizmetleri alt üst etmekten hiçbir zaman kaçınmamışlardır. 1980 darbesinin faili Amerika'dır. 28 Şubat'ın planlayıcısı Amerika'dır. 15 Temmuz'un faili Amerika'dır. Biz bunları biliyoruz. Bu tarih bunları biliyor." diye konuştu.

Resim

Soylu ve beraberindekiler daha sonra anıt mezara karanfil bıraktı. Daha sonra da 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kabri ziyaret edildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum