Aksaray’da cenaze sahibinin taziyelerde yemek vermesi yasaklandı;

Aksaray’da cenaze sahibinin taziyelerde yemek vermesi yasaklandı

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, cenaze sahibine yük olduğu ve büyük külfetler altına soktuğu için il genelinde taziye yemeği verilmesini yasakladı....

‘Cenaze yemekleri’ konulu bir ‘Genel Emir’ yayınlayan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, cenaze sahibinin acısı ve meşguliyeti olmasına rağmen taziye yemeği vermek için büyük külfetler altına girdiğini belirtti.

CENAZE EVİNE YEMEK GÖTÜRÜLÜR

Genel Emir’de, "Dinimizde vefat eden bir yakınımıza karşı en büyük sorumluluğumuz geciktirmeden teçhiz ve tekfin işlemlerini tamamlayıp cenaze namazını kılmak ve onu defnetmektir. Bununla birlikte cenaze sahibinin acısı ve meşguliyeti olduğundan dolayı Peygamber Efendimizin sünneti gereği cenaze evine yemek göndermek sünnettir. Bu aynı zamanda örf, adet ve geleneklerimize daha uygun bir davranıştır" denildi.


CENAZE SAHİBİNE BÜYÜK YÜK OLUYOR

Genel Emir’de şu ifadeler kullanıldı: "Ayrıca günümüzde tüm acısı ve meşguliyetine rağmen cenaze sahibinin zor şartlar altında, taziyeye gelen misafirlere yemek ikram etmek için büyük bir külfetin altına girdiği, başkalarından borç para aldığı bilgileri de bizlere ulaşmaktadır. Anılan nedenlerle bu tarihten itibaren, cenaze sahibine daha fazla yük olmamak adına Aksaray iline bağlı ilçe, kasaba ve köylerde cenaze sahibinin yemek vermesi uygulamasına son verilmiştir."

Taziye yemeği için fetva verildi! Cenaze yemekleri caiz midir? - Yeni Şafak

MATEM EVİNİ ZİYAFET EVİNE ÇEVİRMEYELİM

Vali Aydoğdu, “Toprağa vermişken en sevdiğini, yüreğinden bir parçaya veda ederken, hüznünü yaşayamamak, gözyaşı dökmeden dünyalık telaşa kapılmak ne acı. Kültürümüze ve komşuluk hukukumuza uygun olsun diye. Matem evini ziyafet evine çevirmeyelim. Hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz” çağrısı yaptı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum