15 Temmuz şehidinin adı İmam hatip ortaokulunda yaşayacak;

15 Temmuz şehidinin adı İmam hatip ortaokulunda yaşayacak

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Türk Kızılay’ının katkılarıyla Şabanözü ilçesine yapılacak olan 12 derslikli Şehit Serhat Önder İmam Hatip Ortaokulunun temeli gerçekleştirilen törenle atıldı....

Arsası hayırsever Kahyaoğlu ailesi adına Alaattin Kahyaoğlu tarafından Milli Eğitim Bakanlığınca imam hatip okulu yapılmak üzere bağışlanan ortaokulun temel atma törenine Vali Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, ilçe kaymakamları, Türk Kızılay Genel Sekreteri Yusuf Ramazan Saygılı, Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, okula adı verilen 15 Temmuz Şehidi Serhat Önder’in ailesi, Kızılay gönüllüleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Resim

DUA VE KUR'AN'LA TEMELİ ATILDI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ali Tuğra Çağıran Kur’an tilaveti gerçekleştirdi. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.

Vali Abdullah Ayaz, millete ait çok fazla değeri bünyesinde barındıracak olan bir eğitim yuvasının temel atma töreninde bir arada olduklarını ifade etti. Vali Ayaz, “Hayırseverimizin bağışladığı arsa üzerinde; Kızılay’ımızın yani hayırseverlerimizin yaptıkları ve yapacakları katkılarla, yine devletimizin sunacağı ilave kaynak ile 15 Temmuz Şehidimizin ismini taşıyacak olan bir eğitim yuvasına İnşallah Şabanözü’müz kavuşmuş olacak” dedi.

EĞİTİM EN ÖNEMLİ MESELE

Okulun yapılacak olmasına olanak sağlayan arsa sahibi ile bugüne kadar Kızılay’a bağışta bulunmuş ve bulunacak kişilere teşekkür eden Vali Ayaz, “Eğitim ülkemizin, memleketimizin, Çankırı’mızın, Şabanözü’müzün en önemli meselesi. Onun için elimizden gelen tüm imkanları hem yerelde hem de Ankara düzeyinde devletimiz nezdinde Şabanözü’müzün, ilimizin hizmetine sunma gayreti içerisindeyiz. Bugüne kadar bununla ilgili olarak elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah hem birazdan temelini atacağımız eğitim yuvamız hem de yine bu yıl yatırım planına alınmış anaokulumuz Şabanözü’müze kazandırılmış olacak” ifadelerini kullandı.

Okulun 2024 yılının Mayıs ayının sonunda tamamlanması bekleniyor.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum