Tuz Gölü’nde Engelliler Günü etkinliği;

Tuz Gölü’nde Engelliler Günü etkinliği

Ankara, Konya ve Aksaray sınırları içerisinde bulunan ve yüzölçümü bakımından Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi....

Kulu Kaymakamlığı, Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ve Kulu Hiking Kulübü tarafından Tuz Gölü tesislerinde organize edilen farkındalık etkinliğine, Kulu Kaymakamı Ramazan Polat, Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, STK temsilcileri, öğretmenler, özel eğitim öğrencileri ve veliler katıldı.

Resim

TUZ GÖLÜ ÜZERİNDE YÜRÜDÜLER

Etkinlikte özel eğitim öğrencileri ve özel bireyler ilk olarak Tuz gölü üzerinde yürüyerek aileleri ile birlikte yaşadıkları heyecanı ölümsüzleştirdi. Özel eğitim öğretim öğrencileri günün anısına Tuz Gölü'ne gelen turistlere ve vatandaşlara bileklik ve karanfil hediye etti. 

Daha sonra Kulu Kaymakamı Ramazan Polat’ın katılımı ile özel eğitim öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü pastasını kesti. Etkinlikte Kulu Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eslem Dalgın çaldığı melodika ile müzik dinletisi sergiledi.

Etkinlik lise öğrencileri ve Berem Dede Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri tarafından sergilenen renkli ve müzikli gösteriler ile sona erdi.

ResimBİR GÜN HERKES ENGELLİ OLABİLİR

Kaymakam Polat, “Bugün farkındalık oluşturmak amacıyla Tuz Gölü'ndeyiz. Çok güzel öğrencilerimiz ile bu özel günü doldurmak istedik. Güzel bir etkinlik oldu. Tuz gölünü ben de onlarla beraber ilk defa görüyorum. Bugün öğrenci kardeşlerimiz ile beraber olmak gayet keyif verdi. Mutlu oldum. Şunu söylemek istiyorum. Bir gün herkes engelli olabilir. Herkes potansiyel engelli adayıdır. Dolayısıyla çocuklarımıza ben bu anlamda daha dikkatli olmalarını daha vicdanlı olmalarını içimden gelerek söylüyorum. Onların yüzündeki gülümsemeler inanılmaz çok çok güzel" dedi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum