Gelibolu'ya Azerbaycan Anıtı;

Gelibolu'ya Azerbaycan Anıtı

Azerbaycan – Türkiye kardeşliğinin önemli sembollerinden olacak, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Türk topraklarının hürriyeti için yapılan muharebelerde şehit olan Azerbaycan askerlerinin anısına yapılacak Azerbaycan Anıtı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi....

Bir 14 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Şehitler Abidesinde gerçekleştirilen törenine Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Reşad Memmedov, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Saygı duruşunda bulunulması ve Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti ulusal marşlarının çalınması ile başlayan törende yapılacak Azerbaycan Anıtı hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

Bir açık hava görseli olabilir

Yapılan konuşmaların ardından günün anısına hazırlanan Anı Mektubu, Vali İlhami Aktaş, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Reşad Memmedov ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından imzalandı.

Protokol üyeleri tarafından Azerbaycan Anıtı’nın temeli dualarla ve hayırlı olsun temennileriyle atıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum