Çiftçilere 12 bin 500 kuşburnu fidanı dağıttı;

Çiftçilere 12 bin 500 kuşburnu fidanı dağıttı

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Valiliğin koordinesinde İl Özel İdaresi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü Kuşburnu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında ‘Kuşburnu Fidanı Teslim Törenine’ katıldı....

Resim

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleşen programda ayrıca Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Celil İnce, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, il genel meclis üyeleri ve çiftçiler yer aldı.

Vali Mustafa Masatlı, Amasya’daki tarım faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “Bu yıl buğdayda 460 bin ton, Ayçiçeğinde 89 bin ton, Şekerpancarında 224 bin ton, Domateste 122 bin ton, Elmada 35 bin ton ve Kirazda ise 51 bin ton gibi rekor sayılabilecek rekoltelere ulaşmış durumdayız” dedi.

Masatlı, “İl Özel İdaremizin %70 hibe desteğiyle 49 üreticiye 12 bin 500 adet kuşburnu fidanı desteği sağlayacağız. 100 dekar alanda dikimi yapılacak bu fidanların toplam tutarı ise 490 bin TL’dir” ifadelerini kullandı.

Resim

ÜRETİM TALEBİ KARŞILAMIYOR

Vali Masatlı, “Kuşburnu bitkisi bildiğiniz gibi esas olarak doğal ortamında kendiliğinden yetişmekte, kuşburnudan üretilen marmelatlar ise zengin C vitamini içeriği ve çeşitli faydalarıyla ülkemizde beğeniyle tüketilmektedir. Kuşburnu’da 139 dekar alanda 147 ton üretim gerçekleştirilmiştir. Bu üretim kuşburnuya gösterilen talebi karşılamadığından bu projemiz, üretim alanlarının artması bakımından oldukça önemlidir” diye konuştu.

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından üreticilere kuşburnu fidanları teslim edildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum