260 yeni hafız, Kur’an’ı kalbine indirdi;

260 yeni hafız, Kur’an’ı kalbine indirdi

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi, İl Müftülüğüne bağlı merkez ve ilçe Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 260 öğrenci için düzenlenen 'Hafızlık İcazet Merasimi'ne katıldı....

Resim

Çorum'da İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında eğitimlerini tamamlayan 260 kursiyer için Hafızlık İcazet Töreni'nin düzenlendiği salon dolup taştı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hafızlığın zor ve zahmetli bir süreçten oluşan şerefli bir uğraş olduğunu söyledi.

Resim

HAFIZLIK MÜESSESESİ EVRİLDİ

Hafızlık müessesesinin evrildiğini, daha modern hale geldiğini belirten Çiftçi, "Bizim zamanımızda ilkokul veya ortaokul dönemindeyken 2-3 sene ara verilir, o şekilde Kur'an'ın hıfzı tamamlanırdı. Son 10 senede imam hatip liselerinde çocuklar hem eğitimlerine, aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in hıfzına devam ediyor. Her iki programı da beraberce yürütüyorlar” dedi.

Resim

ÖĞRENCİ BULAZKEN BUGÜNLERE GELDİK

Vali Çiftçi, “Sistemin bu şekilde evrilmesinde muhterem Cumhurbaşkanımızın çok büyük emekleri, gayretleri, hamilikleri var. Bitti değimiz, Kur'an kurslarına öğrenci bulmanın zor olduğu günlerden bugünlere geldik. Bu tablo beni müthiş heyecanlandırıyor." dedi.

Törende konuşmaların ardından dua edilerek, hafızlara belge ve hediyeleri verildi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum