"Afyon’da hayvansal üretim artıyor";

"Afyon’da hayvansal üretim artıyor"

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AKÜ Veteriner Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği bünyesinde inşası tamamlanan Küçükbaş Uygulama ve Araştırma Ağılı'nın açılışını yaptı. Vali Yiğitbaşı, çiftlikte manda ve küçükbaş yetiştiriciliği yapılan alanları inceledi....

Resim

Törende konuşan Vali Yiğitbaşı, hem tarımsal üretim hem de hayvansal üretim noktasında Afyonkarahisar’ın gün geçtikçe artan bir ivme ile Türkiye’ye çok fazla ürün sağladığını ifade etti.

Yiğitbaşı, “Bu anlamda şehrimizin daha da ileriye gitmesi için biz elimizden gelen her türlü gayreti ve her türlü çabayı göstereceğiz. Üniversitenin içinde bulunduğu şehrin önemli sektörlerine katkı sağlaması ve bir dinamizm yaratması çok önemli. Şehrin eğitim araştırma ve uygulama imkanlarını da Veterinerlik Fakültesi sağlıyor. Sadece teorik eğitimle halledilebilecek meseleler değil bunlar” diye konuştu.

Resim

Vali Yiğitbaşı, “Bu anlamda burada hayvanlar üzerinde uygulama yapabilmek, çeşitli araştırmaları daha ileriye doğru süt ve et noktasında verimliliği artıracak yenilikleri üretmek ve çalışmak çok kıymetli. Buradaki tesis bunu sağlayacak. Üniversitenin şehirle ilişkisini, ekonomik sektörlerle ilişkisini güçlendirecek bu tesisin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum