“Örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir”;

“Örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütleri DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP'nin kırsal yapısının tamamen bitirildiğini açıkladı....

Bakan Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı Şehit Demet Sezen Konferans Salonu'nda düzenlenen "İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı"nda katılımcılara hitap etti.

Türkiye'nin etrafındaki coğrafyada kısa vadede istikrar ihtimalinin görünmediğini belirten Soylu, batılı ülkelerin terör örgütlerine desteklerinin de aynen devam edeceğini değerlendirdiklerini kaydetti.

Resim

"Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar" söyleminin, sadece bir slogan olmadığını belirten Soylu, "Terörle mücadele kapsamında, şehirlerimizde 2022'de DEAŞ, FETÖ, sol terör örgütleri ve PKK/KCK'ya yönelik toplam 16 bin 212 operasyon yapıldı, 28 bin gözaltı, 4 bin 545 tutuklama gerçekleşti. Kırsalda 136, şehirlerde 49 olmak üzere toplam 185 önemli terör eylemi engellendi" bilgisini verdi.

Resim

Soylu, en ciddiyetsiz görünen ihbarın, mailin ve fısıltının dahi ciddiye alınması gerektiğini belirterek şunları kaydetti: "DHKP-C, TKP/ML, MLKP, MKP bütün bu örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir. Şehirlerde de 15 Temmuz'dan sonra bunlara çok önemli darbe vurulmuştur. DHKP-C'nin nasıl Türkiye'yi tehdit eder halden bugün neredeyse 'Acaba tekrar nasıl canlanabiliriz' haline gelmesinin en önemli nedenlerinden bir tanesi, DHKP-C terör örgütünün merkez yönetiminde bulunan, avukat kisvesi giymiş, birçok siyasiyle de iç içe olan terör örgütü yöneticilerinin ve teröristlerin cezaevine tıkılmasıdır. Onlar avukat falan değildir, terör örgütünün mensuplarıdır ve gereği de yerine yargı tarafından getirilmiştir."

Resim

2022'DE 18 DEAŞ BOMBACISINI ETKİSİZ HALE GETİRDİK

Terör örgütü DEAŞ'a karşı sınır ötesinde göğüs göğüse mücadele veren tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Soylu, "Birileri gibi meseleyi '-mış' gibi yaparak PKK'ya, PYD'ye havale eden bir anlayışın sahibi olmadık. Etrafımızdaki tehlikeyi kendimiz bertaraf ettik. İçeride de sadece 2022'de 18 DEAŞ bombacısını yakalayıp etkisiz hale getirdik." dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum