İkinci döneme hazırlık;

İkinci döneme hazırlık

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, eğitimde ikinci dönemin huzur ve güven ortamında sürdürülebilmesi için her türlü tedbirin alınacağını söyledi....

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün başkanlığında, 2022­2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi, çocukların ve gençlerin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi, trafik güvenliğinin artırılması, emniyet/asayişin temini/muhafazası ve trafik güvenliğine ilişkin alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi/alınacak ilave tedbirlerin planlanmasının görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi’nde Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay yetkilileri ile okul müdürleri ve okula aile birliği başkanları katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Yeşilay tarafından 2022 yılında yapılan çalışmaların anlatıldığı sunumların ardından Vali Türker Öksüz, değerlendirmelerde bulundu.


EĞİTİM SADECE MİLLİ EĞİTİME BIRAKILAMAZ

Vali Öksüz, “Gençlerimiz, çocuklarımız ne kadar güvenli bir ortamda eğitim-öğretim görürse geleceğimize de o kadar güvenle bakabiliriz elbette. Eğitim sektörü bir toplumun kalkınmasında, gelişmesinde elbette çok önemlidir. Biz de çok önemsiyoruz. İnsana yapılan yatırımı her zaman ön planda, öncelikli olarak görüyoruz. Onun için hep birlikte, tüm kurumlar olarak bu konuda alınan tedbirlerde, yapılması gereken işlerde sorumluluk sahibi olmalı, üzerimize düşeni yapmalıyız. Eğitim konusu, sadece Milli Eğitim Müdürlüklerine, okul yöneticilerine bırakılamaz. Tüm kurum ve kuruluşlarımız, velilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, hepimiz bu konuda destekçi, yardımcı olma rolünü en iyi şekilde yerine getirmeliyiz” dedi.

Resim

SERVİS DENETİMLERİ ÇOK İYİ YAPILACAK

Okul servisleri konusuna değinen Vali Öksüz, “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde maalesef Arpaçay’da bir trafik kazası oldu. Öğrencilerimizden biri maalesef hayatını kaybetti, yaralananlar oldu. Çok üzüldük. Çok şükür yaralananlarda bir hayati tehlike olmadı. Onun için servis taşımacılığını önemsememiz, denetimleri çok iyi yapmamız lazım. Bu konuda hepimizin hassas olması gerekir. Emniyet kemerinden tutunuz diğer alması gereken bütün tedbirlere kadar. Herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması lazım. Kolluk güçlerimiz bu konuda denetim faaliyetlerini her zamankinden daha hassasiyetle yapmak durumundadır” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum