“Yarına kalır ama kimsenin yanına kalmaz”;

“Yarına kalır ama kimsenin yanına kalmaz”

Hatay İskenderun’da emniyet ve jandarma depremden sonra yaşanan yağma ve hırsızlık olaylarına karşı teyakkuza geçerken, son iki günde 14 farklı adrese baskın yapıldı....

Resim

KAMERALAR TEK TEK TARANDI

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Depremin ilk günlerine dair şehrin bütün güvenlik kameralarını tarayan, gelen tüm ihbarları değerlendiren Emniyet ve Jandarma ekiplerimiz son iki günde 14 farklı adrese girdi. Milletin rızkına el uzatanlarla mücadelemiz devam edecek. “Yarına kalır ama kimsenin yanına kalmaz” dedi.

Geçen hafta da İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince depremlerin ardından 24 olayda 42 şüpheli yağma, hırsızlık ve asayiş suçlarına ilişkin yakalanmış, bu kişilerden 7'si tutuklanmış, 8'i adli kontrolle serbest bırakılmış, 27'si de tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.

Resim

YARDIM ÖDEMELERİNE BAŞLANDI

Öte yandan depremzedelere yapılan yardımlara ilişkin bilgileri de paylaşan Kaymakam Demiryürek, “Kira yardımı için müracaat eden mülk sahibi 6.376 haneye 31.880.000 TL, kiracı konumunda iken müracaat eden 5.096 haneye 15.288.000 TL ilk etapta yardım yapıldı. Bu ailelerden mülk sahipleri her ay 5.000 TL, kiracılar ise her ay 3.000 TL kira yardımı alacaklar” açıklaması yaptı.

Kaymakam Demiryürek, “İskenderun’da şu ana kadar 46.120 haneye devletimiz tarafından hane başına 10.000 TL olmak üzere 461.200.000 TL Hane Hasar Ödemesi gerçekleştirildi. 1.686 hanenin durumu ise halen inceleme aşamasında” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum