Tekne orucu tutan çocuklara diş kirası;

Tekne orucu tutan çocuklara diş kirası

Çocukların oruca alışmaları için yarım gün oruç tutulması anlamına gelen ‘Tekne Orucu’ ve ‘Diş Kirası’ geleneği Çorum Şehit Emre Bekar Kur’an Kursu’nda yaşatıldı. Diş Kirası etkinliğine katılan Vali Mustafa Çiftçi, çocukları hediyelerle sevindirdi....

Resim

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Çorum Şehit Emre Bekar Kur’an Kursu Yöneticisi Habibe Aksan ve kurs öğretmenleri tarafından düzenlenen ‘Diş Kirası’ etkinliğine İl Müftüsü Muharrem Biçer, çok sayıda tekne orucu tutan çocuk, aileleri ve misafirler katıldı.

Palyaço ve çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlenen çocuklar, unutamayacakları bir gün yaşadı.


ÖZEL DİŞ KİRASI KESELERİ HAZIRLANDI

Çorum Müftülüğü Şehit Emre Beker kuran kursu öğretmenleri, çocukların hafızalarında unutulmaz bir Ramazan etkinliği düzenleyerek, heyecanlarına ortak oldu. Çocuklara isme özel diş kirası keseleri ve şekerlemeler hediye edildi.


GELENEK YAŞATILDI

Eski bir Osmanlı geleneği olan Çocuk İftarı’nda, büyükler küçüklere hizmet ederler, beraber yapılan iftardan sonra çocuklara “Diş Kirası” denilen bir hediye verilirdi.


HEYECANLARINA ORTAK OLDULAR

Geleneği yaşatan Şehit Emre Bekar Kur’an Kursu’nda çocukların iftar sevincini paylaşan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, çocuklarla yakından ilgilenerek, “Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin” dedi.

Geleneklerin yaşatılmasının önemine işaret eden Vali Çiftçi, çocuklara hediyeler vererek ‘diş kiralarını’ ödedi.


Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum