Diyarbakır karpuzunun özgünlüğünün korunması için desteğe devam
Diyarbakır Vali Yardımcısı/Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, “Diyarbakır ile özdeşleşen karpuzun gelecek nesillere aktarılması lazım. Tohum, gübre, ilaçlama ve diğer alanlardaki desteklerle üreticilerimizin yanında olacağız” dedi....
DİYARBAKIR KARPUZUNUN ÖZGÜNLÜĞÜ KORUNACAK
Diyarbakır
Büyükşehir Belediyesi, kentin coğrafi işaretli ürünlerden Diyarbakır karpuzunun
özgünlüğünü koruması için çiftçilere malzeme desteğinde bulundu.
Büyükşehir
Belediyesi, kentin sembollerinden olan Diyarbakır karpuzunu yabancı gübre ve
fidelerden korumak için çalışmalarına devam ediyor.
Kırsal
Hizmetler Daire Başkanlığı, Diyarbakır karpuzunun özgünlüğünü korumak ve
üretimini teşvik etmek amacıyla 40 çiftçiye 90 dekar alan için karpuz
üreticilerine malzeme hibe etti.
Ali
Emiri Kültür Merkezi önünde gerçekleşen malzeme dağıtım töreninde konuşma yapan
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, her alanda üreticileri
desteklediklerini söyledi.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ EN ÖZEL LEZZETLERDEN BİR TANESİ
Diyarbakır’ın
tarım açısından önemine dikkat çeken Çiftçi, “Son yıllarda yapılan çalışmalarla
üretimde belli bir noktaya geldik. Diyarbakır’ın geleceği çok parlak, yakalanan
huzurla beraber hem bereketi arttı bu toprakların hem de güzellikleri arttı.”
dedi.
Karpuz
yetiştiriciliğinin Diyarbakır’da sürdürülebilmesi için gerekli desteklemeleri
yaptıklarını belirten Çiftçi, şöyle konuştu: “Diyarbakır karpuzu, dünya
üzerindeki en özel lezzetlerden bir tanesi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi
olarak Vali Ali İhsan Su’nun talimatı doğrultusunda üretimin her çeşidini
desteklemek için gayret ediyoruz. Karpuz, sert kabuklu meyve, çeltik ve
bölgemize ait diğer ürünlerin üretimi noktasında ciddi katkılar veriyoruz.
Diyarbakır ile özdeşleşen karpuzun gelecek nesillere aktarılması lazım.
Özellikle sürme çeşidinin Diyarbakır’da ekiminin arttırılması lazım. Tohum,
gübre, ilaçlama ve diğer alanlardaki desteklerle üreticilerimizin yanında
olacağız. Hem festivaller hem de diğer organizasyonlarla Diyarbakır karpuzunun
bütün dünyada tanınması noktasında çalışmalara devam edeceğiz.”
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Diyarbakır
karpuzunun özgünlüğünü korumak ve üretimini teşvik etmek amacıyla son 3 yılda
110 çiftçiye 584 dekar alan için karpuz üreticilerine 16 ton 350 kilogram
gübre, 3 bin litre torf, 40 litre perlit, 208 adet 24’lü viyol, 42,4 litre
kırmızı örümcek ilacı hibe etti.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.