Ordu’da Serbest Bölge sevinci;

Ordu’da Serbest Bölge sevinci

Ordu’nun ticareti ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağlayacak Ordu Serbest Bölgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kararı ile Resmi Gazete’de yayınlandı....

Resim

Yerli ve yabancı yatırım ve üretimi arttıracak, uluslararası ticarete büyük ivme kazandıracak, ülke siyasi sınırları içerisinde olmakla beraber gümrük sınırları dışında tutulan, vergi, tarife, kota gibi olağan ticaret engellerinin ortadan kaldırıldığı, bürokratik şartların azaltıldığı, sınai ve ticari faaliyetler için geniş teşvik ve avantajların sunulduğu özel ekonomi bölgesi olacak olan ve çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcıyı bünyesinde bulunduracak Ordu Serbest Bölgesi, Ünye Limanı yanında bulunan yaklaşık 150 dönümlük alana kurulacak.

Beraberinde, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile birlikte Ordu Serbest Bölgesi’nin kurulacağı alanda incelemede bulunan Vali Tuncay Sonel, incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Resim

PEŞ PEŞE SEVİNDİRİCİ HABERLER ALIYORUZ

Ordu’nun son bir ayda son derece önemli yatırımlara kavuştuğunun altını çizen Vali Tuncay Sonel, “Ordu’muz son bir ay içerisinde peş peşe sevindirici müjdeler alıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Ordu Serbest Bölgesi kuruldu ve Resmi Gazetede yayınlandı. Bu konuda Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer büyük ermek verdi. Yine Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’un büyük bir özverisi var. Son bir hafta özellikle bu konu ile alakalı büyük bir yoğunluk vardı. Özelikle bölgemizde ihracatın büyümesi için son derece önemli bir gelişmedir. Ünye Limanının yan tarafındaki 150 dönümlük alan Serbest Bölge ilan edildi. Buraya hem yerli hem de yabancı yatırımcı gelecek. Burada aynı zamanda çok sayıda istihdam imkânı sağlanmış olacak. Öte yandan Ünye Organize Sanayi Bölgesi de büyük bir hızla devam ediyor. Orada yer alacak olan 42 fabrikanın 5’nin yapım çalışmaları devam ediyor” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum