Ata buğdayı için çiftçiye organik gübre
Samsun Yakakent Abdüssamed Kılıç, 1.300 yıllık kadim tarihi olan ata tohumu Kavılca Buğdayı yetiştiricilerine dağıtılmak üzere hibe katı organik gübre teslimine katılarak, çiftçilere hayırlı olmasını diledi....
1300 YILLIK ATA TOHUMU, ORGANİK GÜBRE İLE YETİŞİYOR
Yakakent
Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Tarım
Arazilerinin Etkin Kullanılması Projesi (TAKEP) kapsamında desteklenen Gelecek
Nesilleri Sağlıkla Beslemeli Projesi ile bölgede yetiştirilen “Kavılca
Buğdayının” organik tarım prensipleri doğrultusunda üretilmesi ve ticarete
kazandırılması çalışması kapsamında çiftçilere organik gübre dağıtıldı.
ORGANİK TARIMA TEŞVİK
Büyükkırık,
Sarıgöl ve Karaaba mahallelerinde üretimi gerçekleştirilen Kavılca Buğdayı için
Yakakent Kaymakamı Abdüssamed Kılıç’ın katılımıyla çiftçilere 30 ton organik
gübre verildi. Proje ile 750 dekar alanda organik Kavılca Buğdayı üretimi
sağlanacak.
Kaymakam
Kılıç, doğaya dost üretim
metodu olan organik tarımın teşviki, yaygınlaştırılması ve desteklenmesinin
önemine işaret ederek, çiftçilere bereketli hasatlar diledi.
KIYMETLİ BİR ÜRÜN HALİNE GELDİ
Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ise, "Birkaç
yıldır sürdürdüğümüz organik siyez buğday projemiz doğrultusunda saha
incelemelerine ve halk bilgilendirme toplantılarına başlamıştık. Ata tohumu
olarak bildiğimiz ve diğer buğdaylara nazaran daha yüksek besleyiciliği ile öne
çıkan siyez, son yıllarda organik pazarda yerini alarak ülkemizde ve dünyada
aranan kıymetli bir ürün haline geldi” dedi.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.