Arama
Arama Sonuçları
"Verimli Batman topraklarında çift ürün yetiştirmeliyiz"
Alışveriş yapan çiftçilerle sohbet eden Batman Valisi Ekrem Canalp, "Verimli Batman topraklarında çift ürün yetiştirmeliyiz" dedi.
351 Düzceli çiftçiye 1270 torba gübre desteği
Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Dane Mısır Üreticilerine Girdi Temini Projesi" kapsamında düzenlenen Gübre Dağıtım Töreni’ne iştirak etti.
Öğrenciler için ‘Tam Otomasyonlu Modern Sera’
Antalya Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile birlikte Finike Meslek Yüksek Okulunda hayırsever iş insanlarının katkılarıyla inşa edilen “Tam Otomasyonlu Modern Sera” açılışını gerçekleştirdi.
Afetlerde zarar gören üreticilere destek
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim’in katılımıyla ilde geçen yıl yaşanan afet olaylarında zarar gören üreticilere gübre ve yem desteği yapıldı.
Iğdır'ın 40 yıllık atık su arıtma ihtiyacını karşılayacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, Atık Su Arıtma Tesisi'nde inceleme yaptı. Tesis, kentin 40 yıllık atık su arıtma ihtiyacını karşılayacak.
Köylülere modern tarım uygulamaları tanıtıldı
Yakacak Köyü’nde çiftçilere modern tarım uygulamalarının tanıtıldığı programa katılan Kütahya Valisi Musa Işın, tarımda teknoloji kullanımının, köylerin daha rantabl ürün elde etmesi için önemli olduğunu vurguladı.
Vali Çeber, Gaziantep'e gelen bakanlara teşekkür etti
Gaziantep’e gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çiftçilere yönelik mazot ve gübre dağıtımı programına, '100’üncü Yıl Tünelleri' ışık görme törenine ve Galle park emniyet personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı. Vali Kemal Çeber, kentte gelen bakanlara teşekkür etti.
Türkiye'nin en büyük serası Adana'da olacak
Karataş Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde inceleme yapan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "4 bin 100 dekar alan üzerine kurulacak olan bu yapı faaliyete geçince yılda 100 bin ton sebze üretimi yapılacak. Burası Türkiye'nin en büyük sera kümelenmesi olacak" dedi.
Temiz köylere yeşil bayrak
Vali Numan Hatipoğlu’nun “Tokat’ı Temiz tut, Doğayı Koru!” sloganıyla başlattığı proje ile 60 kişiden oluşturulan mobil ekip, hizmet bölgelerinin tamamında bizzat temizlik çalışmaları yapacak. Proje sonunda başarı sıralamasına göre köylere “Yeşil Bayrak” ve sertifika verilecek.
Fıstığın başkentinde hasat heyecanı
Yeşil altın olarak bilinen fıstığın başkenti Şanlıurfa’da hasat heyecanı yaşanıyor. Yaklaşık bir milyon 600 bin dekarlık alanda 22 milyonu aşkın ağaçtan üretim gerçekleştiriliyor.
Ata buğdayı için çiftçiye organik gübre
Samsun Yakakent Abdüssamed Kılıç, 1.300 yıllık kadim tarihi olan ata tohumu Kavılca Buğdayı yetiştiricilerine dağıtılmak üzere hibe katı organik gübre teslimine katılarak, çiftçilere hayırlı olmasını diledi.
“Üretmezsek bir şekilde satın alacağız”
Çankırı Tarımsal Makine Parkuru Projesi kapsamında alınan makinelerin tanıtım programına katılan Vali Abdullah Ayaz, tarımın gelecek için önemini vurgulayarak, “Üretmezsek bir şekilde satın alacağız” uyarısında bulundu.
“Fındık üretimini 300 bin tona çıkarmamız gerekiyor”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenen Fındık Üretiminde Verim ve Kaliteyi Artırma çalışmaları kapsamında Ünye’nin Yüceler mahallesinde zirai mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.
“Bu kadar güzel çilek üretimi yapılan yer görmedim”
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa ilçesinde “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında destek verilen işletmelere ziyarette bulundu.
Diyarbakır karpuzunun özgünlüğünün korunması için desteğe devam
Diyarbakır Vali Yardımcısı/Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, “Diyarbakır ile özdeşleşen karpuzun gelecek nesillere aktarılması lazım. Tohum, gübre, ilaçlama ve diğer alanlardaki desteklerle üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.
Seralarda inceleme
Karabük Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz, 'İyi Tarım Uygulamaları ve Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği' projesi kapsamında kurulan seralarda incelemelerde bulundu.
Yumurtanın başkentinde kadın gücü
Afyonkarahisar’ın dört bir yanını ziyaret etmeye, yatırımları, üretim ve ihracatıyla şehrin ekonomisine yön veren firmaları incelemeye devam eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bu çerçevede Başmakçı, Evciler ve Dazkırı ilçelerinde doğalgaz hizmete alım törenlerine katılarak ziyaret ve incelemelerde bulundu.
6 ton gübre toprakla buluşturuldu
Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce sürdürülen Mera Islah Projesi kapsamında merkez Uluköy’de gübreleme etkinliğine katıldı. Çiftçilerle bir süre sohbet eden Vali Ali Çelik, traktöre binerek gübreyi toprakla buluşturdu.
Diyarbakır'da pamuk üretimi yüzde 48 arttı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Bismil ilçesinin Köseli Mahallesi'nde pamuk hasadına katılarak çiftçilerle birlikte pamuk hasadı yaptı. Vali Su, tüm çiftçilere hayırlı ve bol kazançlar diledi.
Diyarbakır’da 'Karpuz Festivali' zamanı
Diyarbakır'da düzenlenen 12. Diyarbakır Karpuz Festivalinde renkli görüntüler yaşandı. Eski gelenek tekrar yaşatılırken, karpuzlar develer ile festival alanına taşındı. En büyüğü ise 51 kilo 400 gram ile sahnede yerini aldı.
122 bin metrekarelik alanda Tarım Fuarı
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 122.000 metrekarelik alan üzerine kurulu, 100’ün üzerinde firmanın yer aldığı, firmaların en yeni teknolojilerinin sergilendiği Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı'nın açılışına katıldı.
İlk Jeotermal Seracılık ve Tarım Fuarı Simav’da açıldı
Kütahya’nın Simav ilçesinde bu yıl ilki düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk Jeotermal Seracılık ve Tarım Fuarı açıldı.
Vali’den Erzurumlu çiftçilere ‘karabuğday ekin’ tavsiyesi
Erzurum'da tarım ürünlerinin çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında ekilen karabuğdayın hasadına başlandı. Karabuğday ekilen arazilerde incelemelerde bulunan Vali Okay Memiş, "Üretimini denedik ve başardık. 1'e 3, hatta 4 kazandıracak. Bu tarlada örneği görüldü. Bütün çiftçilere tavsiye ediyoruz, bereketi bol olsun." diye konuştu.
Vali Sonel, işçilerle fındık topladı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, fındık bahçesinde işçilerle birlikte fındık topladı. Çok hızlı bir şekilde fındık topladığı görülen Vali Sonel, iş sonunda karpuz keserek işçilere ikram etti.
Söğüt Domates Festivali 17. kez coşkuyla başladı
Burdur Valisi Ali Arslantaş, Söğüt Belediyesi Geleneksel 17. Domates ve Kültür Festivali açılış törenine katıldı. Arslantaş, Söğüt domatesini muadillerinden ayıran benzersiz tadın kaynağının, gece gündüz farkının fazla olduğu Söğüt iklimi olduğunu belirtti.
'Gelecek tarımda tarımın geleceği gençlerde'
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında tarımsal faaliyetlerin eğitim ve öğretim ile geliştirilmesini destekleyecek işbirliği protokolü hakkında bilgilendirmede bulundu. Hatipoğlu, Tarım Liselerinde ülke genelinde başlayan yeni dönemin gençlere yepyeni ufuklar açacağını söyledi.
'Vali Hanım Çileği’ kadınların geçim kaynağı oldu
Muğla'da 2018 yılında dönemin Valisi Esengül Civelek tarafından hayata geçirilen proje kapsamında yetiştirilen ve halk arasında "Vali Hanım çileği" olarak adlandırılan San Andreas çileği, yöredeki kadınların geçim kaynağı oldu.
Traktörle çeltik eken Kaymakam, damlamalı çeltik sulamayı başlattı
Tosya Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen traktöre binerek çeltik ekimi yaptı. Kaymakam Özen, Tosya’da ilk kez uygulanan damlama sulama yöntemi ile çeltik üretimini başlattı.
Göbeklitepe'de metaverse ve yapay zeka etkinliği
Şanlıurfa'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Göbeklitepe'de "Tarihin Sıfır Noktasından, Tarihin Dönüm Noktasına" yapay zeka ve metaverse etkinliği düzenlendi.