“Türkiye Yüzyılı’nın yükselen yıldızı olacak”;

“Türkiye Yüzyılı’nın yükselen yıldızı olacak”

Bu yıl Cumhuriyetin 100. yılına ithafen Cumhuriyet temasıyla düzenlenen Bafra Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivalinin açılış töreni, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı ve Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti....

Resim

Vali Zülkif Dağlı, yeşille mavinin muhteşem bir uyumla bir araya geldiği Samsun’un yaz, kış, doğa, spor, kaplıca, inanç, kültür ve tarih turizmi açısından önemli bir destinasyon olma potansiyeline sahip olduğunu ve geçen yıl gerçekleştirilen Teknofest Karadeniz başta olmak üzere çok sayıda prestijli festival ve organizasyona başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

Vali Dağlı, “Şehrimiz, doğa ve ekstrem sporlar bakımından da ziyaretçilerine birçok alternatif sunmaktadır. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale gelen Bafra Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali de bu bağlamda her yıl kendisini daha da geliştirerek dikkatleri üzerine çekmektedir. Doğa, kültür ve teknoloji başlıklarında Samsun’umuzda gerçekleştirilen her festivalin şehrimizin bu konudaki potansiyeline sağladığı katkıyı göz önünde bulundurduğumuzda Kapıkaya Fest’in de çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini düşünüyorum.” dedi.

Resim

Dünyanın ve Türkiye’nin farklı yerlerinden bu festivale katılım sağlayan profesyonel ve amatör sporcuların festivale olan ilgisi, ulusal ve uluslararası alanda festivalin ve Bafra’nın tanıtımına ve turizmine önemli katkılar sağladığını belirten Vali Dağlı, bu nedenle misafir edilen her turisti en değerli turizm elçileri olarak gördüklerini ifade etti.

Zülkif Dağlı, “Turizm konusunda şehrimizin bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi noktasında yürüttüğümüz çalışmalarımıza Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda tüm paydaşlarımızla birlikte ara vermeden devam edeceğiz. İnşallah Samsun festivalleri ve fuarlarıyla turizmden spora, tarımdan sanayiye ve eğitimden sağlığa kadar birçok alanda Türkiye Yüzyılı’nın yükselen yıldızı olacak.” diye konuştu.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum