Van'ın ilk kapalı semt pazarlarının yapımı sürüyor;

Van'ın ilk kapalı semt pazarlarının yapımı sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesince kentteki pazar geleneğinin sürdürülmesi ve vatandaşların hijyenik bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen kapalı semt pazarlarının yapımı sürüyor....

Resim

3 PAZAR YERİNİN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI

Van Valisi Ozan Balcı, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte Edremit Yeni TOKİ'de yapımı devam eden 4 bin metre karelik kapalı semt pazarını gezdi.

Kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlanan kapalı semt pazarları, olası afet durumlarında ise koordinasyon merkezleri olarak kullanılabilecek.

Resim

Kentte ilk defa yapılan ve 4 bin metrekare kapalı alana sahip olan semt pazarlarının içerisinde satış stantları, lavabolar, mescit, idare ve zabıta odaları gibi donatılar yer alıyor. Prefabrik olarak tasarlanan ve yapı itibarıyla dayanıklı olan kapalı semt pazarları, olası afetlerde ise koordinasyon ve toplanma merkezleri olarak kullanılabilecek şekilde tasarlandı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nca yapılan 3 adet kapalı semt pazarı, İpekyolu ilçesi Yalı Mahallesi ile Edremit ilçesi Eski Cami ve Şabaniye mahallelerinde yer alıyor.

Resim

111 ANAOKULU YAPIYORUZ

Öte yandan Vali Ozan Balcı, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte Edremit'te yapımı devam eden anaokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel'den yapımı devam eden 111 anaokulu hakkında bilgi alan Vali Balcı, 577 derslikli anaokullarının çocukların akademik başarı ve sosyal gelişiminde önemli bir yere sahip olacağını söyledi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum