Van Denizi'nde Su Sporları Festivali;

Van Denizi'nde Su Sporları Festivali

Van Gölü’nü tanıtmak amacıyla bu yıl 11.’si düzenlenen "Van Denizi Edremit Su Sporları Festivali, Vali Ozan Balcı'nın katılımıyla başladı....

Resim

VANLI SPORCULAR BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAK

Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde başlayan ve iki gün sürecek festivalde, flyboard gösterimi, plaj futbolu, plaj voleybolu, plaj hentbolu, yelken, yüzme, kano, dragon, ördek yakalama, bilek güreşi, hemsball, parasailing, banana, ringo, sürat teknesi, jet ski, yelken, zeka oyunları, sergi ve halk oyunları ile halka açık gösteri ve yarışmaları yer alacak.

Festivalin açılış töreninde konuşan Vali Ozan Balcı, sporu ve sporcuyu çok önemsediğini belirtti.

Vali Balcı, “Eğitimli gençler ve çocuklar bizim en önemli önceliğimizdir. Şu anda sadece Van'dan 17 tane kapalı spor salonu inşaatı devam ediyor. 11 tane yüzme havuzu yapıyoruz. 25 okulumuzun bahçesine voleybol-basketbol sahası yaptık. Bunu 300’e tamamlıyoruz. Bunun dışında sporcu fabrikası dediğimiz 5 tane kapalı salonunun yapımı devam ediyor. Çocuklarımızı desteklemek için 300'e yakın okul kütüphanesi yaptık. 1️0 tane de bebek ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Çocuklarımıza spor malzemesi alanında 20 milyon TL'lik malzeme desteği verdik. İnşallah bu sene de hedefimiz bir o kadar daha spor malzemesi alıp çocuklara vermek. Ayrıca ilimizin bir değeri olan Vanspor'a da sahip çıkıyoruz. İnşallah sporda ileriki yıllarda Van'ın çocuklar ve gençleri büyük başarılara imza atacak. Ben bu ve buna benzer güzel etkinlikleri görmekten, paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum” Diye konuştu.

Resim

VAN GÖLÜ’NE SAHİP ÇIKIYORUZ

Van Gölünün dünya mirası oluğunu ifade eden Vali Balcı, gölün gelecek nesillere ulaştırılması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

Vali Balcı, “Şuanda Büyükşehir Belediyemizin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla beraber yürüttüğü dip çamuru temizliği yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar yaklaşık 100 milyon TL harcadık. Çalışmalar devam ediyor. Ayrıca üç ilçemizde arıtma tesisi inşaatı sürüyor. İnşallah üç tane daha yeni arıtma tesisi yapılacak” dedi.

Vali Balcı, şöyle devam etti: “Van Denizi'mize zenginlik, güzellik katmak için 11 kilometrelik sahil yolunu yapıyoruz. İnşallah Ekim sonu itibariyle bitecek. 1100 dönümde rekreasyon alanı olmuş olacak. Kaleyi de aydınlatıyoruz. Eski Van şehri ayağa kalktığında ve sahil yolu tamamlandığı zaman Van'a büyük bir değer kazandıracağını düşünüyorum.”

Resim

Edremit Belediyesinin organizasyonunda düzenlenen 11. Van Denizi Edremit Su Sporları Festivalinin açılış törenine Vali Balcı’nın yanı sıra, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum