İlçelere çıkarma yaptı;

İlçelere çıkarma yaptı

Göreve başladıktan sonra hızlı bir şekilde ilçeleri tek tek ziyaret ederek tanışan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran ilçesinde incelemelerde bulunarak, “Tarihi dokusu, zengin ederleriyle Harran turizmde güçleniyor” dedi....

Resim

KELAYNAKLARI FOTOĞRAFLADI

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bir taraftan hayırlı olsun ziyaretleriyle meşgul olurken diğer taraftan ilçeleri tek tek ziyaret ederek bilgi alıyor. Merkez ilçeler dışında Halfeti, Birecik ve Harran’ı ziyaret eden Vali Şıldak, kaymakamlar ve ilçe yöneticileri ile bir araya gelerek brifing aldı.

İlçe ziyaretlerinde vatandaşlarla da bir araya gelerek tanışan Vali Hasan Şıldak, Şanlıurfa'ya hep birlikte hizmet edeceklerini dile getirdi.

Resim

VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Vali Hasan Şıldak, Harran ilçesine yaptığı ziyarette öncelikle tarihi Harran Kalesi'ni ziyaret etti.

Kalede yapılan restorasyon çalışmalarını inceleyen Vali Şıldak, tarihî şehir kültürünün korunması ve turizme kazandırılması amacıyla desteklerini sunacaklarını belirtti.

Harran ilçesinde turizmi canlandırmak amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, tarihi Harran şehrindeki yapıların tamamen turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle özverili bir şekilde çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Vali Şıldak, Harran ilçesinin özgün mimarisiyle ünlü kümbet evlerini gezdikten sonra tarihi Ulu Camii kalıntılarının olduğu bölgeye geçti.

Resim

İLÇELERİN TURİZM POTANSİYELİ GELİŞTİRİLECEK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şıldak, Harran'ın turizm potansiyelinin önemine dikkat çekti.

Vali Şıldak, ziyareti kapsamında Şeyh Hayati Harrani Türbesi ve Hz. Yakub Kuyusu'nu da inceleyerek ilçeden ayrıldı.

Sosyal medya hesabından da izlenimlerini paylaşan Vali Şıldak, “Geniş bir kültürel miras zenginliğine sahip Harran ilçemizdeydik. Harran Kalesi ve Ulu Camide yürütülen kapsamlı restorasyon çalışmalarını inceledik, Kümbet Evleri ziyaret ettik”  dedi.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum