Bilecikli olmanın birinci kuralını yerine getirdi;

Bilecikli olmanın birinci kuralını yerine getirdi

Bilecik Merkez Deresakarı köyünü ziyaret eden Vali Şefik Aygöl, yol kenarında salça yapan vatandaşları görünce aracını durdurarak kazanın başına geçti....


BİLECİK'TE SALÇA KÜLTÜRÜNÜN YERİ BAŞKA

Bilecik'te ev hanımları mevsiminde alınan domatesler ile kış ayları için yemeklerinde kullanmak ve kahvaltılık olarak da tüketmek için bir gelenek olarak kendileri organik domates salçası yapıyor.

Bilecik’te tarladan toplanan domatesler evlerde salçaya dönüşürken, salça kültürünün çok derin olduğu kentte eylül ayında her evin bahçesinde mutlaka salça kazanları kaynıyor.

Kendi tarlalarından yetiştirdikleri domatesle bir yıllık salça ihtiyacını gideren yerel halk, bu kültürü uzun yıllardır devam ettiriyor.


KAZANIN BAŞINA GEÇTİ

Salça yapan vatandaşları görünce aracından inip hatırlarını soran Vali Aygöl, salça yapmanın püf noktasına ilişkin bilgi aldı. Salça yapan kadınların yoğun ilgisi ile karşılaşan Aygöl, kendilerine kolaylıklar diledi.

Salça yapılan kazanı karıştıran Vali Şefik Aygöl, “Bilecikli olmanın birinci kuralını yerine getirdik; salça kazanının başına geçtik. Domatesler tarladan, lezzet maharetli ellerden, bereket Allah’tan” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum