Yarım asırlık Bağ Bozumu Festivali;

Yarım asırlık Bağ Bozumu Festivali

Nevşehir Valisi Ali Fidan, il protokol üyeleri ile birlikte, Ürgüp Belediyesi tarafından bu yıl 51’incisi düzenlenen Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali’nin açılışına katıldı....

Resim

KÜLTÜREL MİRAS GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR

Renkli görüntülere sahne olan festival açılışında protokol üyeleri ile birlikte kortej yürüyüşüne katılan Vali Fidan, yarım asrı aşan tarihe sahip Ürgüp Bağ Bozumu Festivalinin, bölgenin kültürel mirasının gelecek nesillere aktarılmasında çok önemli bir işleve sahip olduğunu söyledi.

Resim

ŞIRALIK ÜZÜM ÜRETİMİNDE ÜÇÜNCÜYÜZ

Vali Fidan, “İlimiz ve Ürgüp ilçemiz sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda bağcılık geleneğiyle de ün kazanmıştır. Lezzetli ve kaliteli üzüm türlerini yetiştirmeye elverişli jeolojik yapısıyla ilimiz, şıralık üzüm üretiminde Türkiye 3'üncüsü, kurutmalık üzüm üretiminde ise Türkiye 5'incisi durumundadır. İlimizde üretilen bu üzümlerin yaklaşık yüzde 35'i tek başına Ürgüp ilçemizde üretilmektedir. Bağ bozumları emeğin ve alın terinin mahsule döndüğü, neşenin ve sevincin yürekleri ısıttığı, yardımlaşmanın değer kazandığı bereketli zamanlardır” dedi.

Bütün üreticilere bol kazançlı ve bereketli bir hasat sezonu dileyen Vali Fidan, festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim etti.

Resim

KAYMAKAM CANER’DEN BİLGİ ALDI

Öte yandan Ürgüp temasları kapsamında kaymakamlığı da ziyaret eden Vali Ali Fidan, Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner’den yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum