Merhum Menderes ve arkadaşları dualarla anıldı;

Merhum Menderes ve arkadaşları dualarla anıldı

Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, 62’inci ölüm yıl dönümlerinde kabirleri başında dualarla anıldı....


ANIT MEZARA KARANFİL

Topkapı Anıt Mezar’daki anma programına İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Demokrasi şehitlerinin ailelerini selamlayan Bakan Ali Yerlikaya, “Eylüller hüzün aylarıdır. 17 Eylül ise zorla hayattan koparılan 3 demokrasi şehidimizi hatırlatıyor bize. 62. yıl dönümünde Menderes ile dava arkadaşı bakanlarımız Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’a Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Resim

TÜM DARBELERİN KARŞISINDA DURDUK

Bakan Yerlikaya, “Bugün düzenlediğimiz bu tören sadece bir yastan ibaret değil. Merhum Menderes’in manevi huzurunda 27 Mayıs’ın ve tüm darbe ve ihanet girişimlerin karşısında dimdik durduğumuzu tüm dünyaya ilan ediyoruz. Darbeler devletimizin bekasına kurulmuş pusulardı. Ülkemiz ne zaman ilerleme istikametine girdi kirli ve karanlık odaklar harekete geçti ve piyonlarını sahneye sürdü hep. Tek parti rejiminden sonra 1950 yılında ‘yeter söz milletin’ diyerek iktidara gelen demokrat parti büyük ekonomik kalkınma hamlelerinin altına imza attı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum