Adana, lezzet festivaline çağırıyor;

Adana, lezzet festivaline çağırıyor

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6-8 Ekim’de düzenlenecek lezzet festivaline tüm Türkiye’yi davet ederek, “Adana Türkiye’nin lezzet başkentlerinden birisi. Yüzlerce Adana lezzetini aynı mekanda tatma imkanı olacak. Tüm Türkiye’yi bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Buyursunlar gelsinler, Adana lezzetlerini doya doya tatsınlar” dedi....

Resim

FESTİVAL BASINA TANITILDI

6-7-8 Ekim’de kapılarını açmak için gün sayan 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin Adana basın toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger’in ev sahipliğinde yapıldı.

Adana Müze Kompleksinde düzenlenen toplantıya; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Yiğit ve Huriye Küpeli Kan, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ile basın mensupları katıldı. 

Toplantıda konuşan Vali Köşger, Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen gerçekleştirilecek 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin yedincisinin lansmanını yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Böyle güzel ve lezzetli bir etkinlikle Cumhuriyet’imizin kuruluşundaki o ilhama atıfta bulunmanın çok anlamlı olduğunu belirten Vali Köşger, “Cumhuriyet’imizin 100. yılına ithafen burada Adana lezzetlerinden 100 tane ürün sergiliyoruz. Aslında Adana’da sunabileceğimiz 500’ün üzerinde lezzetimiz var, belki daha fazla. Bu durum aslında o coğrafyanın ne kadar zengin olduğunu, ne kadar bereketli olduğunu, ne kadar müreffeh bir toplum olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda orada kurulmuş bir medeniyeti gösteriyor.” dedi.


LEZZETLERDEN LEZZET BEĞENİN

Yeme-içme kültürünün, bin yılların ilmiğinden süzülerek gelen yeme-içme çeşitliliğinin, bir üründen yüzlerce farklı yemek ortaya çıkarabilme becerisinin binlerce yıllık bir medeniyetin göstergesi olduğunu dile getiren Vali Köşger, “Burası hakikaten medeniyetlerin beşiği olan bir coğrafya. Binlerce yılın ilmiğinden süzülegelen lezzetlerimizi tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz.” dedi.

Bu amaç doğrultusunda içi dopdolu festivaller gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Köşger, “Eğer bu tanıtım işlerinde sepetinizde pamuğunuz yoksa, yani arkası gelemeyecekse, birinci tanıtım belki insanların ilgisini çeker ama devamı gelmez. Ancak Adana’da yedinci kez düzenlenen festivalimiz gün geçtikçe daha da içerikli olarak, daha da dolu dolu bir şekilde gerçekleştirilmeye devam ediyor. Adana’nın sahip olduğu bu potansiyele göre devam etmesi de lazım.” dedi.

Resim

"LOKOMOTİFİMİZ GASTRONOMİ OLMALI"

Adana’nın gelişmesinde turizmin önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Vali Köşger, “Adana her alanda potansiyel barındıran bir şehir. Tarım şehri, Çukurova’nın büyük bir şehri, tarıma dayalı olarak Türkiye’nin ilk sanayileşen şehri. Coğrafyasıyla, kültürüyle her şeyi tam olan bir şehir. Bu yüzden turizmin de Adana’da önemli bir unsur olması lazım. Turizmi insanlar birkaç amaçla yapıyorlar. Turizm çeşitleri var. Yaz turizmi, inanç turizmi, kültür turizmi, doğa turizmi. Adana’da bunların hepsi yapılabilir. Ama bütün turizm çeşitlerinde önemli bileşenlerden birisi gastronomidir. İnsanlar birkaç amaç için seyahat ediyorlar. Yeni yerler görmek, yeni lezzetler tatmak ve oraya özgü doğal ürünler almak. Adana bunların hepsine hitap ediyor. Adana bunların hepsine sahip. Ancak Adana’nın turizmdeki lokomotifinin gastronomi olması lazım.” dedi.


Adana’da lezzet festivali düzenlenmesinin bu doğrultuda doğru bir strateji olduğunu dile getiren Vali Köşger konuşmasının devamında, “Bu stratejiyi kim tespit etmişse ve kim bugünlere taşımışsa tebrik ediyorum. Adana’nın turizm sektöründeki dinamosu, mutfağı olması lazım. Adana’yı gastronomi turizminde daha iyi hale getirmek için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Adana’nın gastronomi alanında Türkiye’deki marka şehir konumunu pekiştireceğiz.  Festivalimizin Adana’mıza, ülkemize Cumhuriyet’imizin 100. yılına hayırlar, uğurlar, bereketler getirmesini diliyorum. Festivalimiz için nice 7’ler, 70’ler ülkemizin cumhuriyeti için de nice 100 yıllar 200 yıllar olsun. Önümüzdeki yüzyıla ‘Türkiye Yüzyılı’ diyoruz. İnşallah ‘Türkiye Yüzyılı’nda ülkemiz çok farklı bir noktaya gelecek. Adana’mız da ona paralel bir şekilde çok daha farklı bir noktaya gelecek. Bunu siz değerli basın mensuplarımızla, hep birlikte gerçekleştireceğiz. Medyamızın Adana’mızın imajına sağlayacağı olumlu katkıyla gerçekleştireceğiz. Bunun da altını çizmem lazım. Adana’nın imajını doğru yöne evirmemiz lazım.” dedi.

Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini sonlandıran Vali Köşger, daha sonra basın mensuplarıyla sohbet etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum