Arama
Arama Sonuçları
“Şehrin yöneticisinin kapısı da telefonu da feraseti de açık olacak”
10 Ocak İdareciler Günü kapsamında 81 ilin valisi, Külliyede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri oldu. Valiler Buluşması’nda 81 ilin valisine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet adına vazife yaptıkları şehirlere verdikleri hizmetler için valilere teşekkür etti. Erdoğan valilere, "Şehrin yöneticisinin günün 24 saati, yılın 365 günü kapısı da telefonu da gözü de feraseti de hep açık olacaktır. Aksi takdirde şehrinize ve orada yaşayan insanlara hak ettiği hizmetleri veremezsiniz” diye seslendi.
Depremzedeler için seferber olan Nusaybinlilere teşekkür
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonrası yardım seferberliğine katılan Nusaybinli vatandaşlara ve dernek yöneticilerine teşekkür etti.
Aşiretlerden 'Gençlerle Geleceği İnşa Et' Kongresi
Van'da, Kadim Aşiretler Federasyonu öncülüğünde bölgedeki aşiret reisleri, akademisyenler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla 'Gençlerle geleceği inşa et' 1. Ulusal Kongresi düzenlendi.
Husumetli iki aile barıştırıldı
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kızıltepe ilçesinde düzenlenen Saruhan ve Seyhanlı aşiretlerine mensup iki aile arasındaki husumeti sona erdiren barış törenine katıldı.
Şehit Tahir Güven için yıl dönümünde mevlit
Şırnak Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, şehit Tahir Güven’in şehadetinin birinci sene-i devriyesinde okutulan mevlid-i şerife katılarak, şehitler için dua etti.
Genç Drejanlılar dernek kurdu
Malatya Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Genç Drejanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışına katıldı. Malatya ve çevre illerde ciddi bir nüfusa sahip Drejan Aşireti gençleri tek çatı altında toplandı.
Ertuğrul Gazi şenlikleri dualarla başladı
741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya’nın Söğüt’teki Yörük temsilcileri ve Alpler’i selamlamasının ardından Ertuğrul Gazi Türbesi’nde dualarla başladı.
Drijan Yama Şenliği’nde konuşan Vali Şahin: Bu dağları şenlendirelim
Malatya Valisi Hulusi Şahin, ilin önemli aşiretlerinden Drijan Aşireti'nin düzenlediği 10. Yama Yayla Şenliği’ne katıldı. Vali Şahin, "Sadece gezmek için değil, bu coğrafyadan istifade etmek, memleketimize ekonomik olarak kazandırmak için bu dağları şenlendirelim" dedi.