Arama
Arama Sonuçları
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, emekli oldu
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yaş haddinden dolayı emekliye ayrıldı. Veda mesajı yayımlayan Vali Su, "Kadim şehir Diyarbakır'da görev yapmaktan ve siz değerli halkımıza hizmet etmekten büyük bir memnuniyet ve onur duydum. Allah'a (cc) emanet olunuz" dedi.
Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine inceleme
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyeleri hakkında inceleme başlattı.
Toprağa sevgiyle dokunup hasat yaptılar
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilçede lise öğrencilerini Nev Bahçe’de bir araya getirerek, sebze yetiştiriciliği ve meyve ağaçları bakımı konusunda eğitim verdi.
Bilardocu sporculara malzeme desteği
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ilçede yerel sporcuların yeteneklerinin geliştirilmesi ve sporun yaygınlaştırılması amacıyla sporcu ve antrenörlere destek olmaya devam ediyor.
“Gençlerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ile birlikte belediye tarafından yapılan çalışmaları inceleyen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, “Gençlerimiz ve daha yeşil bir Diyarbakır için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
İşçilerle birlikte patates topladı
Tohumluk patates üretiminde Türkiye’de ilk sırada, toplam patates üretiminde ise 6. sırada yer alan Sivas’ta Vali Yılmaz Şimşek, işçilerle birlikte patates topladı.
Orakla çeltik hasadı yaptılar
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı/Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ve Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Diyarbakır'ın coğrafi işaretli tescilli Karacadağ çeltiği hasadına katılarak, orakla çeltik hasadı yaptı.
Üniversiteyi kazanan öğrencilere 5 bin lira burs
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Dicle’nin Kuzuları Uyanış Gençlikle Hayallerine Kavuştu” programında akademi liselerinde eğitim gören ve üniversiteyi kazanan bin 41 öğrenci için ödül töreni düzenledi.
Halk Pazarı’ndan alışveriş yaptı
Muğla Valisi İdris Akbıyık ile eşi Sevim Akbıyık, Menteşe Halk Pazarı esnafını ziyaret ederek pazar alışverişi yaptı.
Diyarbakır’da Fetih Yürüyüşü
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Diyarbakır'ın Fethi'nin 1384 yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Fetih Cami'nden Hz. Süleyman Cami'ne gerçekleştirilen Fetih Yürüyüşü'ne katıldı.
Diyarbakır karpuzunun özgünlüğünün korunması için desteğe devam
Diyarbakır Vali Yardımcısı/Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, “Diyarbakır ile özdeşleşen karpuzun gelecek nesillere aktarılması lazım. Tohum, gübre, ilaçlama ve diğer alanlardaki desteklerle üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.
Vehbi Bakır
Canik Kaymakamı
Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 873'e yükseldi
AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi.
“Ülkemizin gelişmesinde Mülki İdare Amirlerimizin payı büyük”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk İdareciler Derneği tarafından Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen "10 Ocak İdareciler Günü Kutlama Programı"na katılarak, mülki idare amirlerinin İdareciler Günü'nü kutladı.
‘Sosyal taksi’ 1100 ihtiyaç sahibini ücretsiz taşıdı
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, ilçede Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na kayıtlı 65 yaş ve üzeri 1100 vatandaşı taksimetresi sadece bir gülümseme ile açılan ücretsiz Sosyal Taksi Hizmetiyle kamu kurumlarına taşıyor.
“1000 Şehidimiz İçin 1000 Su Kuyusu” projesine destek veren firmalara teşekkür
Deniz Feneri Derneğinin uygulayıcısı olduğu, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleriyle Afrika Kıtası’nda 7 ülkede gerçekleştirilen “1000 Şehidimiz İçin 1000 Su Kuyusu” projesi kapsamında Çanakkale’den projeye destek vererek kuyu açtıran firmalara plaket ve teşekkür belgeleri Vali İlhami Aktaş tarafından verildi.
Maden faciasında 22 kişi hayatını kaybetti
Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada 22 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Koca, yaralılardan 8’inin tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Diyarbakır programını iptal ederek Amasra'ya gideceğini açıkladı.
8-16 Ekim’de Sur sokaklarında şenlik var
Geçmişte adı terörle, şimdilerde ise festival ve şenliklerle anılan Diyarbakır Sur’da düzenlenen ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ yarın başlıyor. Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, “Festival hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Tüm Türkiye’den vatandaşlarımızı unutamayacakları anlar biriktirmek için Sur’a ve festivalimize bekliyoruz” dedi.
Diyarbakır’da 'Karpuz Festivali' zamanı
Diyarbakır'da düzenlenen 12. Diyarbakır Karpuz Festivalinde renkli görüntüler yaşandı. Eski gelenek tekrar yaşatılırken, karpuzlar develer ile festival alanına taşındı. En büyüğü ise 51 kilo 400 gram ile sahnede yerini aldı.
Gercüş Kaymakamı Sinanoğlu tutuklandı
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Batman'ın Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu'nun kullandığı aracın çarptığı çocuk öldü. Alkollü araç kullandığı tespit edilen Kaymakam Sinanoğlu tutuklandı.
Diyarbakırlı kadınlar İtalyanların ünlü mozzarella peynirini üretecek
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, manda sütünden İtalyanların dünyaca ünlü mozzarella peynirini üretmek için eğitim alan kadınlara sertifikalarını törenle verdi.
Sur ile Of arasında gönül köprüsü: Sur’da Hamsi, Of'da Ciğer Şöleni
Kardeş belediyeler olan Of Belediyesi ile Diyarbakır'ın Sur Belediyesi iş birliğiyle, "Çay da Bizim Ciğer de Bizim! Horon da Bizim Halay da Bizim! Biz biriz, beraberiz. Hep birlikte Türkiye'yiz" sloganıyla "Ciğer Şöleni" düzenlendi.
İki çay söyledim yine, biri senli, biri demli…
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, hafta sonu tarihi çarşılar bölgesindeki esnafı ziyaret ederek çay ikramlarına eşlik edip demircide demir dövdü.
Vali Su’dan ‘Diyarbakır Anneleri’ne ziyaret
Mersin'den Diyarbakır'a atan Vali Ali İhsan Su, eşi Zeliha Su ile birlikte çocukları Bölücü Terör Örgütü tarafından zorla dağa kaçırıldığı için 991 gündür oturma eylemi yapan ‘Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etti.