Arama
Arama Sonuçları
Mersin, UNESCO yolunda ilerliyor
"Türkiye’nin İnci ve Öncü Şehri Mersin UNESCO Yolunda” projesinin tanıtım programında konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "İlimizde 4 varlığımız UNESCO geçici listede yer alıyor. Geçici listede olanları kalıcı listeye aldırmaya çalışalım. Geçici listeye yeni teklifler yapalım" dedi.
“Şehit ailesinin konteyneri var”
Kahramanmaraş Valiliği, şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in Kahramanmaraş’ta yaşayan depremzede ailesinin çadırda yaşadığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
Kalıcı bloklar hızla yükseliyor
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, yapımı devam eden deprem konutları inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Yılmaz, TOKİ’nin kentte yaptığı 211 adet bloğun 130’unda kaba inşaatların tamamlandığını söyledi.
Kısa vadede yapılacaklar tamamlandı
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremde yıkılan Toptancılar Sitesi için kurulan Geçici Toptancılar esnafına misafir oldu. Kısa vadede yapılması gereken işlerin tamamlandığını belirten Vali Ünlüer, bundan sonraki süreçte orta ve uzun vadede yapılması gereken işlerin ele alınacağını kaydetti.
Osmaniye’de 3875 kalıcı konut hızla yükseliyor
Osmaniye’de 100 bloğun kaba inşaatının tamamlandığını, 86 blokta ise ince imalatın devam ettiğini belirten Vali Erdinç Yılmaz, 1351 konutun Aralık ayında yapılacağını açıkladı.
Öğrenciler sordu, Vali cevapladı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Büyük Amfi Salonunda öğrencilerle söyleşi programında bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını tek tek cevaplayan Vali Şıldak, öğrencilerden kendilerini çok iyi yetiştirmelerini istedi.
Hatay Kentsel Dönüşüm projeleriyle ayağa kalkıyor
6 ve 20 Şubat depremlerinin en ağır yarayı açtığı kentlerden biri olan Hatay’da, bir yanda enkaz kaldırma çalışmaları diğer yanda kalıcı konutların inşası devam ediyor. TOKİ Başkanlığındaki projeler kapsamında çalışmalar hız kesmeden devam ederken yıkılan ve enkazı kaldırılan yerlerdeki zemin etüdü çalışmaları sonrasındaki kalıcı konutların temelleri bir bir atılıyor.
Deprem konutları inşaatı hızla devam ediyor
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Hasanbeyli ilçesinin Yeşilyurt Mahallesinde yapımı devam eden deprem konutları inşaatında incelemelerde bulundu.
Depremzedeler için kalıcı konutların inşaatı sürüyor
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Toprakkale ilçesinde depremzede vatandaşlar için yapımına başlanan 152 konutun inşaatında incelemelerde bulundu.
Eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Her fırsatta eğitimin önemini vurgulayan Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, ilçede devam eden 6 okul binası, yurt ve spor salonunda yerinde denetimlerde bulundu.
8-16 Ekim’de Sur sokaklarında şenlik var
Geçmişte adı terörle, şimdilerde ise festival ve şenliklerle anılan Diyarbakır Sur’da düzenlenen ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ yarın başlıyor. Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, “Festival hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Tüm Türkiye’den vatandaşlarımızı unutamayacakları anlar biriktirmek için Sur’a ve festivalimize bekliyoruz” dedi.
Terörden arındırılan Beytüşşebap yaylasında Kuzu Kırpma Festivali
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerden arındırılan 2 bin 625 rakımlı Kato Dağı eteklerindeki Laleş Yaylası'nda "kuzu kırpma şenliği" düzenlendi.