Hatay Kentsel Dönüşüm projeleriyle ayağa kalkıyor;

Hatay Kentsel Dönüşüm projeleriyle ayağa kalkıyor

6 ve 20 Şubat depremlerinin en ağır yarayı açtığı kentlerden biri olan Hatay’da, bir yanda enkaz kaldırma çalışmaları diğer yanda kalıcı konutların inşası devam ediyor. TOKİ Başkanlığındaki projeler kapsamında çalışmalar hız kesmeden devam ederken yıkılan ve enkazı kaldırılan yerlerdeki zemin etüdü çalışmaları sonrasındaki kalıcı konutların temelleri bir bir atılıyor....

Resim

HATAY'IN İHYASI VE İNŞAASI İÇİN YENİ ADIM

Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni’ne katılmak ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi Vali Mustafa Masatlı ve protokol üyeleri karşıladı.

Hemen akabinde Valilik makamına geçilerek, ildeki çalışmalar hakkında brifing alan Bakan Özhaseki, il protokolü ile birlikte Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirilen 600 adedi dükkan, 4400’ü konut  olmak üzere toplam 5000 bağımsız bölümün Toplu Temel Atma Töreni alanına geçti.

Resim

YARALARI EL BİRLİĞİ İLE SARIYORUZ

Temel atma töreninde konuşan Vali Mustafa Masatlı, “Temelini atacağımız 4400 konuttan 3.500’ü Hatay’ımızın Merkezinde, 900’ü Arsuz ilçemizde; 600 dükkan ise Antakya Uzun Çarşı’mızda bulunmaktadır. Asırların felaketi olarak adlandırılan bu depremlerden sonra şehrimizin aldığı yaraları el birliği ile inşallah saracağız. Devletimizin ve milletimizin bütün imkanları ile Hatay’ımızın ihyası ve inşası için çalışıyoruz, çalışmalara da devam edeceğiz” dedi.

Vali Masatlı şöyle devam etti: “Bugün temellerini attığımız projelerde ve şehir planlamasında Hatay’ımızın kadim tarihini, sosyal kültürel yapısını, yangın, engelli, şehircilik ve fen yönetmeliklerinin kendimize bir yol haritası çizdiğini özellikle de belirtmek isterim. İlimizde temeli atılan 5.000 bağımsız konutumuzun yanı sıra TOKİ Başkanlığımızca 32.609’u kalıcı konutun inşaatı devam ederken toplam 73.712 konutun planlaması devam etmektedir.”

Resim

40 BİN KALICI KONUT YAPILIYOR

Bakan Mehmet Özhaseki de, Hatay’da 240 bin bağımsız birimin yıkıldığını, 40 bin bağımsız birimin de inşaatının devam ettiğini, belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Depremlerde en çok hasar gören şehrimiz Hatay. Maalesef yüzde 90’a varan oranda yok oldu. Binlerce konutun kaldırılması kolay değil. Bağımsız birim olarak hasar sayısı 254 bin görünüyor. Bunların kaldırılması kolay bir süreç değil. Yıkım ve kaldırılan hafriyatların oranı yaklaşık yüzde 65 oranında. Devlet olarak, bu hafriyatlar kalksın da planlamalarımızı öyle yapalım mantığıyla hareket etmiyoruz. Sert zeminlerin olduğu rezerv alanlarda konut ve iş yerlerinin yapımına başladık. 40 bin civarında kalıcı konutumuz yükseliyor. Çok kısa bir süre içerisinde bu konutlarımızı vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum