Arama
Arama Sonuçları
İstanbul Valisi Davut Gül: Her miras bir emanet niteliğinde
Bu yıl “Miras ve Menü” temasıyla düzenlenen 9. Gastromasa İstanbul Uluslararası Gastronomi Konferansı ve Fuarı, İstanbul’da başladı. Açılışta konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, “Her miras, bir emanet niteliğindedir. Ürünlerin muhafazası, gelecek kuşaklara aktarımı ve kalitenin korunması hepimizin ortak sorumluluğu. Gastromasa etkinliğinin şehrimize, ülkemize ve turizm sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.
Edirne'nin unutulan yemekleri gün yüzüne çıkacak
Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali'nin gala gecesine katılan Vali Yunus Sezer, "Topraktan Sofraya yemek kitabındaki reçetelerle hazırlanacak yemekler, umuyorum restoranlarda yer alacak. Geçmişin zenginliğini tekrar yaşama ve geleceğe aktarma imkanı buluruz" dedi.
Çölyak hastalarıyla birlikte glütensiz yemek yedi
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Çölyak Hastalığı Farkındalık Günü'nde çölyak Hastalarıyla birlikte Atatürk Devlet Hastanesinde özel olarak hazırlanan glütensiz yemek yedi.
Kars, EMITT Fuarı'na damga vurdu
6-9 Şubat tarihlerinde düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Kars standına "Kış Turizmi Dalında En İyi Stant" ödülü verildi.
Menüde her hafta ‘kesme kadayıf’ olacak
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, coğrafi işaret tescil belgeli Erzincan Kesme Kadayıfı’nın haftada bir gün 3. Ordu, üniversite, polis okulu, öğrenci yurtları, hastaneler ve kamu kurumlarının yemekhanelerinde menüye eklenmesini istedi.
Depremzedeleri bırakmadı
6 Şubat depremlerinin enkaza dönüştürdüğü Hatay’da depremzedelere ilk günlerde çığ gibi akan yardımlar zamanla azalırken, Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan yönetimindeki İnsani Destek ve İyilik Derneği depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.
“Burdur’a hizmetkar olmaya geldim”
Kars Valisi iken Burdur’a atanan Türker Öksüz, yeni görevine başladı. Vali Öksüz, “Rabbim bizi Burdurlulara, gelecek nesillere, şehit kanlarıyla yıkanmış bu vatan toprağına mahcup eylemesin” dedi.
“Soframızda buğday çorbası ve üzüm hoşafı var”
Konya Tuzlukçu’da tarihimizin en büyük mücadelelerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı için bu uğurda canlarını feda eden şehitlerin anısına "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Anma Programı” düzenlendi.
GastroAntepFest için geri sayım
Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve oda başkanlarıyla GastroAntep Basın Toplantısı’na katıldı. Vali Gül, “15-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’ne herkesi bekliyoruz” dedi.
Dönerler Vali'den!
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu kent merkezinde öğrencilerin yoğun olduğu döner salonuna giderek bütün öğrencilere döner ısmarladı.
Bartın Valisi yerin 250 metre altında madencilerle iftar yaptı
Bartın Valisi Sinan Güner ve protokol üyeleri, yerin 250 metre altında madencilerle iftar yaptı.