Arama
Arama Sonuçları
Hatay'da yeni eğitim-öğretim dönemi için hazırlıklar başladı
Hatay Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında "2024-2025 Eğitim -Öğretim Yılı Okul Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan atılması gereken adımlar konuşuldu.
Selahattin Hıdır
Aydıncık Kaymakamı
Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanağın vurduğu noktalarda inceleme yaptı. Kavaslı Altgeçidi’nde devam eden temizleme ve yol açım çalışmalarını inceleyen Vali Masatlı, Uzun Çarşı esnafını da ziyaret etti.
Karakeçili’ye Urfalı kaymakam
111. dönem kaymakam adaylarından İbrahim Ergin, Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesine görevlendirildi. Yarın yeni ilçesinde kaymakamlığının ilk gününü yaşayacak olan Ergin, 10 ay koordinatör kaymakam olarak görev yaptığı Hatay'ın Samandağ ilçesine veda etti.
Hızır türbesinde Hatay için dua etti
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hz. Hızır (A.S) ile Hz. Musa'nın (A.S) buluştuğu yer olarak kabul edilen Hızır Aleyhisselam Türbesi'nİ ziyaret etti. Vali Masatlı, Hatay için dua etti.
Ahmed Tayyib Kahraman
Pazaryeri Kaymakamı
Badminton takımı oyuncularından sürpriz ziyaret
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Koordinatör Vali olarak görev yaptığı Hatay’ın Samandağ ilçesi Atatürk Anadolu Lisesi Badminton takımını ve antrenörü Tolga Karaçaylı’yı kabul etti.
Vatandaşı yalnız bırakmadılar
Hatay Samandağ Kaymakamı Emre Dündar ve Koordinatör Kaymakam İbrahim Ergin, denizin taştığı ilçede şiddetli yağış ve lodos etkisiyle yaşanan su baskınlarından etkilenen vatandaşları yalnız bırakmadı.
100. yıl onuruna pedal çevirdi
Başlangıç düdüğünü çalarak bisiklet sürme etkinliğini başlatan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, sporseverlerle ve gençlerle birlikte Cumhuriyetin 100. yılı onuruna pedal çevirdi.
Deprem konutlarının yapılacağı araziyi inceledi
Hatay Samandağ Kaymakamı Emre Dündar, ilçede TOKİ’nin ilk etap olarak yapacağı deprem konutları arazisinde inceleme yaptı.
Hataylı balıkçılar dualarla “vira bismillah” dedi
Hatay’da balık av sezonu açılışı, Vali Mustafa Masatlı ve il protokolü ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Arsuz Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirildi. Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar’ın da katıldığı törende bolluk ve bereket duaları ile ilk ağlar denizle buluştu.
“Çorbada tuzumuz olduysa ne mutlu bize”
Adana Yüreğir’e atanan Hatay Samandağ Kaymakamı Mehmet Aksu, ilçedeki görevini depremde yakınlarını kaybeden vatandaşları ziyaret ederek tamamladı. Samandağ’a veda eden Kaymakam Aksu, “Çorbada bir parça tuzumuz olduysa, yaralara azıcık merhem olduysak ne mutlu bize. Hoşçakalın” dedi.
Yurt gelinde 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı, yurt genelinde coşkuyla kutlanıyor. İl ve ilçelerde vali ve kaymakamlar Atatürk anıtlarına çelenk koyarak coşkuyu başlattı. Valilik ve kaymakamlıkların gün boyu çeşitli törenler gerçekleştiriliyor. Vali ve kaymakamlar bayram tebriklerini kabul ederken, şehitlikler de ziyaret edilerek vatan için canını feda eden şehitlere dualar edildi.
“Kan verin, hayat kurtarın!”
Hatay Samandağ Kaymakamı Mehmet Aksu ile birlikte Koordinatör Kaymakamlar Alper Kırgıl ve İbrahim Ergin, Türk Kızılay'ın düzenlediği kan bağışı kampanyasına destek olmak amacıyla kan verdi.
Cahit Çelik
Niğde Valisi
Konteyner kentin yolunu kaymakamlık asfaltladı
Hatay Samandağ Kaymakamı Mehmet Aksu, Koordinatör Kaymakam Alper Kırgıl ile birlikte, Kent Park Konteyner Kente giden ve kaymakamlık tarafından yapılan sıcak asfalt yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
Samandağ'da yıkım çalışmaları devam ediyor
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin ardından yıkıma yol açtığı, Hatay'ın Samandağ ilçesinde enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Vatandaşlara ‘hrisi’ dağıttı
Hatay Samandağ Kaymakamı Mehmet Aksu, vatandaşlara buğday ve etle yapılan ve özel bir yemek olan "hrisi" dağıttı.
Depremzede yetimleri sevindirdi
Hatay’ın Samandağ ilçesinde Kaymakam Mehmet Aksu, depremzedeleri barındıkları konteynerde ziyaret ederek çocukları çeşitli hediyelerle sevindiriyor.
Hatay’ın ihyası için yeni bir dönem başlıyor
Deprem bölgesi olan Hatay’ın ihya ve inşasında yeni bir dönem başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 17 Temmuz’da başlattığı ‘Yerinde dönüşüm’ projesiyle Hatay yeniden ayağa kaldırılıyor.
Mehmet Aksu, Samandağ Kaymakamlığına atandı
Adana İmamoğlu Kaymakamı Mehmet Aksu, Hatay Samandağ Kaymakamlığına görevlendirildi.
Murat Kütük, Akhisar Kaymakamlığına atandı
Hatay Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Manisa Akhisar Kaymakamlığına görevlendirildi.
Süleyman Özçakıcı
Esenler Kaymakamı
Abdullah Arslantürk
Hopa Kaymakamı
“Yardımların dağıtılmasında ayrımcılık sözkonusu değil”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, afet bölgesinde yapılan yardımlarda ayrımcılık yapıldığı iddialarına cevap vererek, "Burada Sünni ve Alevi kardeşlerimiz var. Burada herkes var. 'Oraya çadır veriyorlar, buraya çadır vermiyor'. Bunun yapılması insanlık dışı. Böyle bir şey yapılabilir mi? En çok çadır Hatay'a geldi" ifadelerini kullandı.
Bağışlanan canlı hayvanlar depremzedelere kavurma oluyor
Iğdır’da Valilik koordinasyonunda besiciler depremzedeler için küçükbaş hayvanlarını bağışladı. İlk gün 90 canlı hayvanla başlayan bağış sayısı 1500'e yaklaşırken, bağışlanan hayvanlar kesildikten sonra deprem bölgesine gönderiliyor.
Kar Şenliği'nde güreş heyecanı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, milletvekilleri ve protokol mensuplarının katılımıyla Başçiftlik'te gerçekleşen Kar Şenliğinde 7'den 70'e herkes karın tadını çıkardı. Etkinlik, ‘beyaz görüntülere’ sahne oldu.
Mehmet Şirin Altay
Gömeç Kaymakamı
Bekir YALÇIN
Derepazarı Kaymakamı
Ali Buzkaya
Tomarza Kaymakamı