Arama
Arama Sonuçları
"Kahramanlarımız sayesinde mavi sularımızda emniyet içindeyiz"
İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yarbay Onur Emir ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Cesaretle görev yapan kahramanlarımız sayesinde mavi sularımızda emniyet içindeyiz" dedi.
"Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır"
Sinop Orman Yangını İlk Müdahale Ekip Merkezi'ni ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır, fedakar çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Yeşil vatanın kahraman bekçileri göreve hazır!
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yaz sezonu öncesi teorik ve pratik eğitimlerle, olası herhangi bir orman yangınına karşı bütün hazırlıklarını tamamlayan Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Müdahale Ekiplerini ziyaret etti.
Vali Polat'tan asker ailesine sürpriz
Kars'ta vatani görevini yapan Konyalı Piyade Er Sofu Can Dalkılıç, Kars Valisi Ziya Polat'ın aracılığıyla ailesiyle telefonda görüntülü görüştü.
Kurtuluşun 106. yılı törenlerle kutlandı
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılı coşkuyla kutlandı. Karskapı Şehitliği’ne giden Vali Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı, dua etti.
Şehit bekçinin adı Taşlıca Tüneli’nde yaşayacak
Gümüşhane Kürtünlü şehit bekçi Oltan Koca’nın adı Taşlıca Köyü sınırlarındaki tünele verildi. Kaymakam Okan Dağlı, şehit ailesiyle birlikte tünelin tabela değişim törenine katıldı.
Şehit Lütfü Baykar, son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'da hafriyat kamyonunun denetim noktasındaki polis aracına çarpması sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve 24 gün sonra şehit olan polis memuru Lütfü Baykar, memleketi Bitlis'te son yolculuğuna uğurlandı.
Kaymakamın bulduğu 13 köpek bekçi olacak
Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş ve eşi Cansu Ateş tarafından bulunan 13 yavru köpek, sahiplendirildi. Köpekler, askeri üs bölgesi ve köylere gönderilerek bekçilik eğitimi alacak.
Yaralı polis ve bekçiyi yalnız bırakmadı
İstanbul Valisi Davut Gül, Maltepe'de "dur" ihtarına uymayan hafriyat kamyonunun ekip aracına çarpması sonucu yaralanan polis memuru Lütfi Baykar ve bekçi Kerem Atay'ı tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.
Doğalgaz patlamasında 1 kişi hayatını kaybetti
Ankara'nın Mamak ilçesinde 6 katlı bir binanın giriş katında meydana gelen doğalgaz patlaması sonucu 68 yaşındaki Fatma Köse hayatını kaybetti. Köse'nin elektrik anahtarının düğmesine basmasıyla birlikte patlama yaşandığı belirtildi.
“Onların sayesinde gece huzurlu bir şekilde uyuyoruz”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Haliliye ilçesine bağlı Emin Çavuş Polis Merkezi ile Eyyübiye ilçesine bağlı Polis Merkezini ziyaret etti.
Şehit bekçinin adı polis merkezinde yaşayacak
İstanbul’un Şişli ilçesi Kuştepe mahallesinde bekçi olarak görev yaparken 20.08.2022 tarihinde görevi başında şehit düşen Oltan Koca’nın adı, memleketi Gümüşhane Kürtün’de İlçe Emniyet Amirliği uhdesindeki Polis Merkezi Amirliğine verildi.
“Hak ve adaletten ayrılmayacağız”
3 yıldan fazla süren adaylık sürecinin ardından kura heyecanı yaşayan 108. dönem kaymakamları adına konuşan dönem birincisi Ahmet Tayyib Kahraman, “Bu kutlu vazifeye artık hazırız. Hak ve adaletten ayrılmayacağız. Milletimizin hizmetkarı olmaya söz veriyoruz” dedi.
Türkiye'nin en kuzey noktası
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Türkiye’nin en kuzeyi İnceburun’u ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
“Yüce Mevlam yar ve yardımcım olsun!”
İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü iken Giresun Valisi olarak atanan Mehmet Fatih Serdengeçti, “Bismillah. Yüce Mevlam yar ve yardımcım olsun inşallah” diyerek görevine başladı.
“Gardiyan olmaya değil, garson olmaya geldik”
Valiler Kararnamesi ile Ardahan Valiliğine atanan Hayrettin Çiçek, 17. Ardahan Valisi olarak görevine başladı. Vali Çiçek, “Biz milletimize gardiyan olmaya değil, garson olmaya geldik” dedi.
Türkiye’nin en kuzeyinde ‘Martı’ polisler görevde
Sinop’ta İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Akliman ve Hamsilos bölgesindeki bisiklet ve yürüyüş yolunda, Polis Noktası oluşturularak Bisikletli Polis Timleri (Martı) göreve başladı.
Yeni yılın ilk bebekleri
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, yılbaşı akşamı doğan bebeklerin ailelerini ziyaret ederek, hediye takdim etti.
32 okula Matematik atölyesi
Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta’da oluşturulan 32 Matematik Atölyesi’nden ikisinin açılışına katılarak, öğrencilere matematiği sevdirmek istediklerini söyledi.
Fethiye’de Delbek Kültürü yaşatılacak
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Delbek (Def benzeri vurmalı çalgı) Kültürünü Yaşatma projesi hayata geçirildi.
Devlet, kendi doğum gününde doğan çocukları unutmadı
Şanlıurfa Hilvan’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda doğan çocuklara Kaymakam Coşkun Doğan, emniyet ve jandarma sürpriz yaptı. Çocuklar, doğum günü pastası ve hediyelerle sevindirilirken, içlerinde hiç doğum günü kutlamayan çocuklar da vardı.
Ek Gösterge Kanunu Resmi Gazete'de yayımlandı
Ek gösterge ile öğrenci affı düzenlemesini de içeren ekonomiye ilişkin kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Devlet Memurları Kanunu'nda ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı kadrolarında bulunan personelin görev aylıklarında iyileştirme yapılıyor.
Ek gösterge düzenlemesi yasalaştı
Merkezde görevli valiler, Kurul Başkanı, Genel Müdür, Strateji Geliştirme Başkanı ile bu görevleri yürüten merkezde görevli valiler, birinci sınıf olup 1. derecenin 4. kademesinden aylık alanların ek ödemeleri için oranlar artırıldı.
Ahmet ALTINTAŞ
Mustafakemalpaşa Kaymakamı