Arama
Arama Sonuçları
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan önemli bir yazı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, "Dijital Dünyanın Yeni Tehlikesi: Sosyal Medyada İtibar Suikastı" başlıklı bir makale kaleme aldı. Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşandığına dikkat çeken Mumcu, itibar suikastının tüm ayrıntılarını anlattı.
Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden kişi tutuklandı
Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına hakaret ettiği tespit edilen U.G. adlı şüpheli tutuklandı.
Sur Belediyesi’ne iki bakanlıktan inceleme ve soruşturma
Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına hakaret ettiği tespit edilen U.G. adlı şüpheli gözaltına alındı.
“Iğdır’da hiç kimsenin racon kesmesine izin vermeyeceğiz”
31 Mart'ta Iğdır'da seçimi kazanan DEM Partili Mehmet Nuri Güneş'in talimatıyla Iğdır Belediyesini basarak Erdoğan'ın fotoğrafını indirmek isteyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Mehmet Sekman hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, "Hiç kimsenin racon kesmesine, memurları, kamu görevlilerini ve insanları tehdit etmesine, devlet büyüklerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
112 çağrılarının yüzde 70’i asılsız
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Kurulu’na başkanlık yaptı. Vali Yılmaz, 112’ye gelen çağrıların yüzde 70’inin asılsız olduğunu belirterek, 112’nin gereksiz yere aranmamasını istedi.
Devlet Bahçeli’den kaymakama destek: Kaymakamımızın tertemiz alnından öpüyorum
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki grup konuşmasının önemli bir bölümünü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaşanan olaya ayırdı. Bahçeli, “Huzurlarınızda Kulp Kaymakamımız Burak Akellerin tertemiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına, babasına şükranlarımı sunuyor, Müslüman Türk duruşundan dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
Mülki idare amirleri Ali Yalçın'dan özür bekliyor
Sessizliğini bozan Mülki İdare Amirleri camiası, Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e yönelik ağır ifadeler kullanan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan özür bekliyor.
Gereği yapıldı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan orduya ve askere hareket eden O.K. isimli şahsın yakalandığını ‘Gereği Yapıldı!” diyerek duyurdu.
“Sosyal medyadan hesap yapanların hesaplarını bozacağız”
Son bir ayda sosyal medyadan halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden 79 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sosyal medya hesapları üzerinden hesap yapanların hesaplarını bozacağız” dedi.
“Atıf Hoca da ziyaret edenler de hain değil”
Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, İskilipli Atıf Hoca’yı anma törenine katıldığı için hakkında yapılan ağır eleştirilere cevap verdi. Vali Çiftçi, “Atıf Hoca hâin olmadığı gibi ziyaret edenler de hâin değildir. Kem söz sahibine aittir” dedi.
“Hayatın hiçbir alanında şiddet istemiyoruz”
Kocaeli İl Spor Güvenliği Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Kocaeli’nde sporun paydaşları ile yapılan saha çalışmasında özellikle futbol ağırlıklı yaşanan saha dışı ve saha içi olayların önlenmesine yönelik konuların ele alındığı toplantıda, yapılan çalışmalar ve ek olarak alınması gereken tedbirler ilgili birimlerce istişare edildi.
Kurumsal sosyal medya hesapları nasıl kullanılmalı?
Miahaber Hukuk Danışmanı Av. Cüneyd Altıparmak, kamunun sosyal medya kurallarına ilişkin kaleme aldığı yazıda, “Kamu kurumlarının ve personelin sosyal medya kullanımına dair bir mevzuat yok. Hal böyle olunca kurum hesapları amirinin "keyfine" göre yönetiliyor. Kişisel hesapları ise kurum hesabı gibi oluyor. Çeki düzen gelmeli!” dedi.
Okulların çevresi denetimden geçti
İçişleri Bakanlığı koordinesinde ülke genelinde eş zamanlı olarak 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlangıç haftasında 5 gün boyunca “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri Denetim Uygulaması” yapıldı. Okul servis araçları da hafta boyunca yoğunlaştırılmış bir şekilde denetlendi.
Dolandırıcılar yanlış adama çattı
Ankara Valisi Vasip Şahin, telefon dolandırıcılarının hedefi oldu. Vali Vasip Şahin'den para isteyen dolandırıcılar, istedikleri parayı alamamaları üzerine bu kez de Vali Şahin'i eşi ve çocuklarına zarar vermekle tehdit etti. Şahin'in ihbarıyla gözaltına alınan 10 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.