Arama
Arama Sonuçları
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Satranç Şöleni'nde ilk hamle validen
Gençlik Haftası Valilik Satranç Şöleni'ne katılan Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, başlama açılışını yaparak, "Satrancı önemsiyoruz, çocuklarımızın zihinsel gelişimine önemli katkı sağlıyor" dedi.
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.
“Türkiye Yüzyılı için gece gündüz çalışacağız”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta huzur ve asayişi sağlamak için 4 bin 190 kolluk kuvvetiyle birlikte 7 gün 24 saat esasıyla çalışıldığını söyledi.
Öğrencileri motive etti
Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Avsallar Ortaokulu ve Avsallar İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.
18 bin kadına KADES tanıtıldı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı yapıldı. Vali Pehlivan, bilgilendirme çalışmaları kapsamında 18 bin 818 kadına, KADES uygulamasının tanıtıldığını belirtti.
"Asayiş olayları yüzde 2,69 oranında azaldı"
Isparta Valisi Aydın Baruş, 2023 yılı için asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Baruş, "Asayiş olayları, genel olarak 2022 yılına göre 2023 yılında yüzde 2,69 oranında azalış gösterdi. Ayrıca olayların aydınlatılma oranında yüzde 1,4 artış var" dedi.
Sürücülere trafik kurallarını hatırlattı
İstanbul Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Alemdağ Caddesinde bir araya geldiği sürücü ve yolculara trafik kurallarını hatırlatarak, “Kurallarla yol ver hayata” dedi.
Vali Pehlivan: Şiddete sıfır tolerans
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Kadına yönelik şiddetle mücadelede, 'Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesiyle hareket ediyoruz. Temel, nihai ve en ideal hedef, şiddetin sıfırlanmasıdır" dedi.
Kadın kaymakam sayısı 6,5 yılda 32'den 135'e çıktı
İstanbul'da kadın STK başkanlarıyla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim kaymakam ve vali yardımcısı olmak üzere, 15 Temmuz'a kadar, bakanlığın toplam tarihi boyunca en yüksek kadın kaymakam sayısı 32 idi. Yaklaşık 6,5 yılda bu sayı 135 oldu." dedi.
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Kadabüz Kaymakamı Yasin Şahin İle “En İyi Narkotik Polisi: Anne” Projesine Eşlik Etti.
Ordu’da, İçişleri Bakanlığının kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla başatmış olduğu uygulamalar ve narkotik suçlarla mücadele konusunda vatandaşlar her fırsatta bilgilendiriliyor.
Kadınlara KADES eğitimi
Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, Konuklu İlkokulunda ailelere yönelik olarak düzenlenen Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele ve KADES Uygulaması eğitimlerine katıldı.
Esnafları gezerek mendil ve broşür dağıttı
Balıkesir Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, esnaf ve lokantaları gezerek, ‘KADES’ ve ‘UYUMA’ uygulamalarını tanıtan mendil ve broşür dağıttı.
Kadınlara KADES uygulamasını bizzat tanıttı
Gaziantep Araban Kaymakamı Hilal Kızılkaya, köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Kaymakam Kızılkaya, kadınlara KADES uygulamasını bizzat tanıttı.
“Çocuklarımızı uyuşturucudan annelerle koruyacağız”
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, “En İyi Narkotik Polisi Anne” etkinliğine katıldı. Kaymakam Erdoğan, “Çocuklarımızı uyuşturucudan annelerle birlikte koruyacağız” dedi.
“Kadına yönelik şiddete hiçbir şekilde tavizimiz yoktur”
Kadınlara yönelik her türlü şiddetle mücadeledeki kararlı tavırlarıyla dikkat çeken Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ toplantısına katılarak, “Bu konuda çok hassasız, hiçbir şekilde tavizimiz yoktur” dedi.
Vali Akkoyun: Vatandaşların ihtiyaçlarını hemen bize iletin
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun’un muhtarlarla yaptığı toplantıda köylerin ve mahallelerin ihtiyaçları ile yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Akkoyun, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini bize hemen iletin. Çözümü için bütün imkanları seferber edeceğiz” dedi.
Murtaza Dayanç
Sarıçam Kaymakamı