Arama
Arama Sonuçları
5 bin öğrenci ailelerine mektup yazdı
Isparta Valisi Aydın Baruş, öğrencilerin tütün ve teknoloji bağımlısı ebeveynlerine mektupla seslendikleri "Beni dinler misiniz?" projesinin kapanış programın katıldı. 5 bin 300 öğrencinin mektup yazdığını belirten Vali Baruş, projede emeği geçenlere de teşekkür etti.
Küçük Hazal’ın hayalini gerçekleştirdi
Ankara Altındağ’dan Nevşehir Valiliği’ne CİMER üzerinden başvuru yaparak Kapadokya Bölgesini gezmek istediğini belirten 12 yaşındaki Hazal Ünal’ın hayalini Vali Ali Fidan gerçekleştirdi.
Kaymakama sarılan çocuklar gitmesini istemedi
İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği yabancı dil eğitimi kursuna katılacağı ve ardından yurt dışına gideceği için yaklaşık 7 ay görev yaptığı Bolu Kıbrıscık’tan ayrılan Kaymakam Ahmet Berkay Deniz’in öğrencilerle vedası çok zor oldu.
Peygamber Efendimize mektup yazdılar
Ankara Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç, "Peygamber Efendimize Mektup" Yarışması Ödül törenine katıldı. Kaymakam Tunç, "Çocuklarımızın göstermiş olduğu ilgi beni ziyadesiyle mutlu etti" dedi.
“Ayşe teyze, Sarıkamış Jandarma Komando olarak emanetlerinizi aldık. Ellerinizden öperiz”
Kocaeli’den Ayşe Sakı’nın ördüğü yün çoraplar Kars Sarıkamış jandarmasına ulaştı. Jandarma komanlar da Ayşe teyzeye çektikleri kliple teşekkür etti: “Ayşe teyze Sarıkamış Jandarma Komando olarak emanetlerinizi aldık. Ellerinizden öperiz.”
Yazdıkları ilk mektuplara Mehmetçikten videolu cevap geldi
Adıyaman Şehit Taha Uluçay K1 Konteyner Kent İlkokulu’nda birinci sınıf öğrencileri yazmayı öğrenir öğrenmez, Zeliha öğretmenleriyle beraber Hakkari-Şemdinli Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Mehmetçiklere mektup yazdı.
Şehit Ömer Halisdemir doğum gününde adının verildiği okulda yad edildi
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim, Karaman Merkez Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu tarafından Şehit Ömer Halisdemir’in doğum günü ve şehitleri anmak için düzenlenen etkinliğe katıldı.
Kendisine mektup yazan Yusuf'un davetini geri çevirmedi
Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, kendisine mektup yazan ve okuluna davet eden Yusuf Ali Keser'in davetini geri çevirmedi. Kavuştuk Köyü İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Vali Karaömeroğlu, Yusuf ve diğer öğrencilerle bir araya geldi.
Okuma yazmaya geçen miniklerden Mehmetçiğe mektup
Okuma yazmaya geçen Kızılırmak İlkokulu 1-E sınıfı öğrencileri, Mehmetçik için mektup yazdı. Minik öğrenciler mektuplarını Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’e teslim etti.
Okuma yazma öğrenip valiye mesaj gönderdiler
Okuma yazma öğrenen birinci sınıf öğrencileri Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na yeni yıl tebriği gönderdi. Vali Yiğitbaşı da habersiz bir şekilde okula giderek miniklere sürpriz yaptı.
Çocukların dileklerini teslim etti
İstanbul Valisi Davut Gül, “Bir Çocuk Bir Dilek” projesi kapsamında dileklerini belirleyen 11 çocuğun dileğini yerine getirdi. Vali Gül, evlerinde ziyaret ettiği yetim veya öksüz çocukların hediyelerini kendisi teslim etti.
Kübra ablası mektubuna karşılık verdi
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kendisine bileklik ören, ‘Canım Kübra ablacığım’ diye başlayan bir mektup yazarak okuluna davet eden Asude’ye sürpriz yaptı.
İstanbul Valiliği, hayalleri gerçekleştiriyor
İstanbul Valiliği tarafından başlatılan "Bir Çocuk Bir Dilek" projesiyle 5 bin 12 yetim veya öksüz çocuğun 3 hayalinden biri gerçeğe dönüşüyor. Vali Davut Gül, "Tüm yetim ve öksüz çocukların 'keşke olsa' dediği hayallerini gerçekleştiriyoruz. Siz de bir çocuğumuzun dileğini gerçekleştirebilirsiniz" dedi.
Öğrencilerin mutluluklarına ortak oldu
Antalya Valisi Hulusi Şahin'in eşi Ebru Şahin, Köyde Bir Kardeşim Var projesi kapsamında Gazipaşa Karatepe İlkokulu'nu ziyaret etti. Öğrencilerle oyunlar oynayan Şahin, onlara kardeş okullarından gelen mektup ve hediyeleri de iletti.
'Tarih yazan çocuklar'
Diyarbakır Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller, sanal ve sahte kahramanlar yerine tarihe mal olmuş şahsiyetlerin anlatıldığı “Tarih Yazan Çocuklar” etkinliğinde çocukları yalnız bırakmadı.
Rahmetli valinin 21 yıl önce gönderdiği mektup duygulandırdı
"Cumhuriyet'in 100. Yılına Mektup Kampanyası" çerçevesinde 2002 yılında yazılan mektuplar, sahiplerine ulaştı. Duygusal anların yaşanmasına neden olan mektuplardan biri de Yalova Valisi Hülya Kaya’ya geldi.
21 yıl önce yazılan mektup, Vali'ye teslim edildi
Cumhuriyetin 79. yılında Ordu Valisi olarak görev yapan Kemal Yazıcıoğlu, 100. yılda görev yapacak olan Ordu Valisine mektup yazdı. 21 yıl önce kaleme alınan o mektup, bugün Ordu Valisi Muammer Erol'a teslim edildi.
25 yıl sonrasının Çankırı Valisi'ne mektup gönderdi
Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, valilikçe yürütülen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çankırı’da 100 Etkinlik” projesi kapsamında düzenlenen ‘Gelecek Yüzyıla Mektup’ etkinliğinde 25 yıl sonranın valisine mektup yazarak PTT'ye teslim etti.
Minik öğrencinin mektuplu davetini kırmadı
Niğde Valisi Cahit Çelik, kendisini mektupla okula fidan dikmeye davet eden öğrenciyi kırmadı. Okula giden Vali Çelik, minik öğrenciyle fidan dikti.
California-Hatay hattında kaymakamı duygulandıran mektup
Hatay'ın Samandağ ilçesinde deprem koordinatörü olarak görev yapan Kaymakam İbrahim Ergin'i, bir oyuncak içerisinde gönderilen mektup çok duygulandırdı. California'dan Birsu Bozdağ, çok sevdiği oyuncağını bir depremzedeye ulaştırılması için gönderirken içine de bir mektup iliştirdi. California Hatay hattındaki o mektup göz yaşarttı. Kaymakam Ergin, "Hediye ettiğimiz yavrucağımızın gözündeki sevinç, hediyeyi gönderenin ise yaşadığı sürur.. Meslek hayatımda unutamayacağım anılardan olacak" dedi.
Mektupla istediği bisiklet evine geldi
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, mektup yazarak kendisinden bisiklet rica eden 14 yaşındaki Abdülhamit Orman'ı evinde ziyaret ederek, bisiklet hediye etti.
683 vatandaşın daha gönlünü ve duasını aldı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Eski Valilik binasında düzenli olarak her hafta yaptığı “Halk Günü” toplantısını, bu hafta da yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
Öğrencinin mektupla davetine icabet etti
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, mektup yazarak kendisini davet eden Ruhi Özden-Yüksel Özden Kardeşler İlkokulu öğrencisi Alper Özkan'ı kırmayarak, okulu ziyaret etti.
Yetim ve öksüz çocukların yüzünü güldürdü
Ordu Valisi Tuncay Sonel, eşi Handan Sonel ile birlikte Dünya Yetimler Günü münasebetiyle düzenlenen iftar programına katılarak orucunu yetim ve öksüz çocuklarla birlikte açtı.
Mektup yazarak kendisini davet eden öğrencileri kırmadı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, kendisine mektup yazarak okullarına davet eden ilkokul birinci sınıf öğrencisi Hacer Sare Karaçam ve ikinci sınıf öğrencisi Ahmet Sinan Genç'in ricasını kırmayarak Yedi Ocak İlkokulu’nu ziyaret etti.
6. sınıf öğrencisi depremzedelere harçlığını gönderdi
Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce'deki deprem sonrası biriktirdiği harçlığını depremzedelere gönderen 6. sınıf öğrencisi Muhammed Emir Ateştepe ve ailesi ile telefonda konuştu.
Okumaya yeni başlayan öğrenciden kaymakama mektup
Amasya Gümüşhacıköy Kaymakamı Ali Cemal Altınöz, Şehit Teğmen Ahmet Çıtak İlkokulunu ziyaret etti.
Vali Ayhan’dan Urfa'daki tüm öğretmenlere jest!
Şehre en önemli hizmetin eğitimden geçtiğine inanan ve bu bilinçle sadece öğrencilere değil tüm eğitim camiasına her türlü desteği sunma sözü veren Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla il genelindeki tüm okullara çiçek gönderdi.
Mektupla kendisini davet eden İkranur'u kırmadı
Vatandaşları evlerinde ziyaret etmeye devam eden Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, bu haftaki ziyaretinde dört çocuklu bir ailenin evine konuk oldu.
‘Batman’da 5 milyon sayfa’ açılacak
Batman’ın katılım ve içerik açısından en önemli organizasyonları arasında yer alan Batman Kitap Fuarı’nın 5’incisi 14 Ekim’de kitapseverlere kapılarını açıyor. 10 gün sürecek fuarın bu yılki mottosu: Batman’da açılan 5 milyon sayfa.