Arama
Arama Sonuçları
Yozgat, kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkarılıyor
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kerkenes Harabeleri ile Uşaklıhöyük kazı alanlarında inceleme yaptı. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Özkan, "Yozgat kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkacak" dedi.
“Buradaki tarihi hem ortaya çıkaracağız, hem de koruyacağız"
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli’nin Dere Mahallesinde bulunan taban mozaiklerini inceledi. Vali Yılmaz’ın inceleme ziyaretinde Kadirli Kaymakamı Yakup Güney, Belediye Başkan Vekili Halil Döğüşçü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun da yer aldı.
Selden etkilenen müzeler yeniden kapılarını açtı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen sene yaşanan sel felaketinde büyük hasar alan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nin yeniden kapılarını açtığını belirtti. Müzeyi gezen Vali Şıldak, "Eşsiz eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzemiz, Taştepeler Kazılarında çıkarılan yeni eserlerle daha da zengin hale geldi" dedi.
Özel şampiyona tebrik
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Türkiye Özel Sporcular Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre ve 200 metre erkekler mozaik kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan özel sporcu Arda Yirmibeş’i tebrik etti.
Öğrenciler sordu, Vali cevapladı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Büyük Amfi Salonunda öğrencilerle söyleşi programında bir araya geldi. Öğrencilerin sorularını tek tek cevaplayan Vali Şıldak, öğrencilerden kendilerini çok iyi yetiştirmelerini istedi.
Amasya’da misket elması zamanı
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, adı Amasya ile özdeşleşen, tadı ve kokusuyla ün yapmış olan Amasya Misket Elması’nın hasat şenliğine katıldı. Vali Masatlı, coğrafi işaret tescilli Amasya Misket Elması'nın ilk hasadını gerçekleştirerek, çiftçilere bereketli hasatlar diledi.
Yaşar Karadeniz
Mülkiye Müfettişi
Deprem ve sonrası sosyal medya paylaşımlarına dikkat!
Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, deprem ve sonrası sosyal medya paylaşımlarına dikkat edilmesini isteyerek, önerileri sıraladı. Prof. Dr. Levent Eraslan, “Lütfen dikkat edelim, yetkili merciler dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyelim. Teyit edilmeyen hiçbir haberi paylaşmayalım” çağrısında bulundu.
Geleneksel el sanatları ustaları festivalde buluştu
Malatya’yı ulusal boyutta etkin bir şekilde kültürel ve sanatsal yönden tanıtmak, geleneksel el sanatlarının değerini koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile 23-24-25 Aralık 2022 tarihleri arasında Malatya Park AVM’de düzenlenecek olan “Malatya Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivalinin” açılışı yapıldı.
Kayseri'deki mozaikli yapı sürprizlere gebe
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu Kaymakamı Aydın Göçer ve İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ile birlikte İncesu Örenşehir Turizm Restorasyon Alanını ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.